Un document, semnat de 11.000 oameni de știință, cere reducerea populației pentru a salva planeta de „schimbările climatice”

Distribuie!

“Un „apel de urgență”, compus de doi profesori de ecologie americani de la Universitatea Oregon, cere omenirii să reducă populația pentru a salva planeta de „încălzirea globală”, informează Bloomberg.

Documentul realizat de profesorii William J. Ripple și Christopher Wolf afirmă că populația globală „trebuie stabilizată – și, în mod ideal, redusă treptat – într-un cadru care asigură integritatea socială”.


Documentul, semnat de 11.000 de profesori și cercetători din lume, afirmă că „creșterea economică și a populației sunt printre cei mai importanți factori ai emisiilor de CO2 ce provin combustibili fosili”.

„Noi, cei peste 11.000 de oameni de știință semnatari din întreaga lume, declarăm fără echivoc că planeta Pământ se confruntă cu o situație de urgență climatică”, au scris aceștia într-un text publicat marți în revista BioScience. Articolul este însoțit de grafice în care se prezintă o „tendință devastatoare” pentru sănătatea planetei. De la consumul de carne, emisiile de gaze cu efect de seră și topirea ghețarilor până la creșterea nivelului mării și evenimente meteorologice extreme, acestea prezintă un portret sumar al ultimilor 40 de ani cu oportunități risipite.


Semnatarii documentului lansează un apel pentru ca factorii de decizie să pună în aplicare rapid schimbarea sistemică a politicilor energetice, alimentare și economice. Dar merg și mai departe, susținând controlul populației. Despre care spun că „trebuie să fie stabilizat – și, cel mai ideal, să fie redus treptat – într-un cadru care să asigure integritatea socială”.”[1]

“Profesorii Ripple și Wolf, liderii grupului semnatar al ‘apocalipticului apel de urgență’ nu au nici pe departe autoritatea și prestigiul lui Jan Veizer, un proeminent om de știință, profesor la Universitatea din Ottawa, Canada care a afirmat încă din 2006 că razele cosmice, nu bioxidul de carbon determină ciclurile calde și reci prin care trece planeta noastră.

Subiectul schimbărilor climatice este unul încărcat de interese politice și economice: Agenda Verde, taxa pe carbon, reducerea populației, limitarea creșterii economice, guvern mondial, control absolut).

Agenda Verde (Agenda 21 reactualizată Agenda 2030) prezintă în detaliu viziunea ONU pentru o societate globală gestionată central. Ea obligă guvernele din întreaga lume să implementeze planul Națiunilor Unite privind controlul modului în care trăim, mâncăm, învățăm, ne mișcăm și comunicăm – totul sub nobilul steag (banner) al salvării Pământului. Când Agenda Verde va fi pusă în aplicare pe deplin, vom avea un Guvern Mondial implicat în toate aspectele vieții fiecărui om de pe pământ. De aceea, reducerea populației la vreo 500 de milioane este esențială planului.

 

P.S. Cel mai mare număr de oameni de știință care au semnat vreodată o declarație privind schimbările climatice a fost de peste 31.000. După revizuirea amplei literaturi științifice asupra efectelor unei concentrații crescute de bioxid de carbon atmosferic, ei au semnat o declarație potrivit căreia nu există dovezi că eliberarea umană de gaze cu efect de seră ar provoca perturbarea catastrofală a climatului terestru, că de fapt creșterea concentrației de bioxid de carbon în atmosferă are multe efecte benefice asupra vieții plantelor și animalelor și că limitele propuse asupra gazelor cu efect de seră ar dăuna sănătății și bunăstării omenirii.”[2]

Schimbările climatice nu au nicio legătură cu activitatea umană

“Din ce în ce mai mulți oameni de știință serioși ridică semne de întrebare cu privire la ideea că „schimbările climatice” au vreo legătură cu folosirea combustibililor fosili sau cu activitățile umane. E drept, motoarele cu ardere internă sunt poluante și ne afectează sănătatea, dar în ceea ce privește așa-zisa „încălzire globală”, lucrurile nu sunt chiar atât de simple pe cât ni le prezintă elitele mondiale.

Prestigioasa NASA (National Aeronautics and Space Administration) afirmă, de pildă, că schimbările climatice au o altă explicație și anume modificarea orbitei pe care Pământul o descrie în jurul Soarelui.

În anul 1958, NASA a observat pentru prima dată că schimbările orbitei pe care Pământul se deplasează în jurul Soarelui, împreună cu modificare înclinării axiale a Pământului, sunt responsabile de ceea ce climatologii au numit de-a lungul timpului „încălzire globală” sau „schimbări climatice”.

„NASA a ales, însă, să păstreze tăcerea”, scrie Ethan Huff pe site-ul natuiralnews.com, și i-a lăsat pe progresiști să-și difuzeze liniștiți teoriile alarmiste cu privire la faptul că umanitatea riscă extincția dacă nu se iau măsuri urgente, precum reducerea consumului de combustibili fosili, interzicerea ambalajelor de plastic, ba chiar și împuținarea șeptelului mondial de vite.

Teoria care face legatura dintre schimbarea orbitei pământului și schimbările climatice a fost, de altfel, publicată încă din anul 2000 de NASA pe site-ul Earth Observatory. Ea este, însă, mult mai veche și îi aparține savantului sârb Milutin Milankovitch (1879 – 1958), care susținea, cu zeci de ani în urmă, că schimbările climatice nu au absolut nicio legătură cu activitatea umană. Deși NASA a publicat această teorie, presa, politicienii și climatologii mainstream continuă să pretindă că mai avem foarte puțin până în momentul în care planeta va muri din cauza excesului de dioxid de carbon.

Adevărul pare a fi, însă, mai aproape de explicația dată de astrofizicianul sârb Milutin Milankovitch, numită și teoria climatului Milankovitch. Nu de alta, dar variațiile sezoniere și latitudinale ale radiațiilor solare care lovesc pământul în moduri diferite și în diferite momente pot explica, de pildă, glaciațiunile. Mai mult, dat fiind că această teorie datează de zeci de ani (Milankovitch a murit în 1958), este evident că nu poate fi vorba de o teorie închegată pentru a combate propaganda progresistă.

Nu sunt specialist și nu am să intru în amănunte. Sunt, însă, mulți experți care susțin că teoria sârbului este validă. Milankovitch a reușit să creeze un model matematic cuprinzător, capabil să calculeze temperaturile de suprafață ale Pământului de-a lungul vremurilor și a ajuns la o concluzie fermă- clima a fost mereu în schimbare indiferent de activitatea ființelor umane.

Modelul matematic al lui Milankovitch a fost ignorat complet o jumătate de secol după publicare. Apoi, în 1976, după traducerea cărții sale în limba engleză, revista Science a confirmat că teoria lui Milankovitch. În 1982, Consiliul Național de Cercetări al Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite a adoptat și ea teoria lui Milankovitch, afirmând că poziționarea Pământului față de Soare are cea mai mare influență asupra condițiilopr climatice.

În majoritatea lor, climatologii, politicienii de stânga, ziariștii și ONG-urile ecologiste continuă să insiste că ambalajele plastice de unică folosință, mașinile, centralele termice și aparatele de aer condiționat pe care le folosiți distrug planeta și singura cale de a o apăra sunt impozitele climatice usturătoare care să forțeze limitarea consumului. „Dezbaterea privind schimbările climatice nu se referă la știință. Este un efort de a impune controlul politic și economic populației de către elită”, a susținut un ziarist invitat să-și spună părerea la emisiunea Radio Hal Turner.

 

„Este un alt mod de a diviza populația și a întoarce o parte a populației împotriva celeilalte, cu unii care cred în încălzirea globală creată de om și alții care nu cred. Adică divide et impera!”.”[3]

Iata de ce sustin globalistii minciuna “schimbarilor climatice”:

1. Ei castiga sume uriase de bani de pe urma taxelor eco;

2. Ei sustin reducerea populatiei Pamantului, spunand ca „suntem prea multi”. Globalistilor le este frica de numarul mare de oameni, deoarece cu cat sunt mai putini cu atat mai usor sunt de controlat.

3. Ei vor distrugerea natiunilor si a valorilor nationale cu scopul de a crea un Guvern Mondial.

În perioada medievală, întregul Pământ s-a încălzit încât se făcea agricultură la cercul polar

“Dovada că nu oamenii provoacă încălzirea globală

Actualele teorii cu privire la cauzele şi impactul încălzirii globale sunt puse sub semnul întrebării de un nou studiu care a relevat că în timpul perioadei medievale întregul Pământ s-a încălzit, nu doar Europa. A urmat apoi o perioadă de răcire şi a fost chiar şi o „Mini Eră Glaciară”.

Perioada caldă medievală, cunoscută și ca Micul optim climatic, este o epocă situată de specialiștii climatologi cam între anii 950 – 1250, sau chiar 800 – 1300, când Pământul a trecut printr-o încălzire accentuată și temperatura medie globală a fost cu până la 3 °C mai mare decât în prezent, conform wikipedia.

Profitând de topirea ghețurilor și îndulcirea climei globale, vikingii au explorat țărmurile arctice și au stabilit colonii în Islanda (874), sudul Groenlandei (980-990, Erik cel Roșu) și estul Americii de Nord (Leif Eriksson, cca. 1000).

Groenlanda (Greenland = ținutul verde) se numește așa pentru că în perioada caldă medievală, care a durat câteva sute de ani, insula era verde, nu înghețată. În acea perioadă, la cercul polar se făcea agricultură.

Anglia avea o climă mult mai blândă decât acum. Textele medievale dovedesc că pe atunci vița de vie creștea pe suprafețe destul de mari în partea de sud a Angliei.

Între 1300 și 1900 a urmat o lungă si dramatică răcire, cunoscută sub denumirea de Mica Glaciațiune.

Clima în Europa acelor vremuri a trecut printr-un moment de încălzire, mai cu seamă în nordul Atlanticului. Aproximativ între anii 950 şi 1250, Europa de nord-vest s-a bucurat de o climă blândă, care a avut o influenţă considerabilă asupra unor evenimente ale epocii, aşa cum veţi vedea. Şi în alte părţi ale lumii s-au înregistrat în acea perioadă anomalii climatice, ceea ce arată că a fost vorba despre un fenomen extins, dar ale cărui efecte nu au fost identice în toate părţile lumii.

În Perioada Caldă Medievală, zone care anterior fuseseră acoperite de gheţuri au devenit accesibile transportului pe mare şi întemeierii de aşezări omeneşti. Cei care au profitat cel mai mult de aceste schimbări par să fi fost vikingii. Ei nu numai că au înfiinţat aşezări în Groenlanda, colonizând astfel această uriaşă insulă anterior neprimitoare, dar au izbutit şi una dintre cele mai remarcabile călătorii din istorie, un eveniment de seamă al istoriei europene: cu 500 de ani înaintea lui Cristofor Columb, ei au ajuns în America.

În jurul anul 1000, Leif Eriksson, fiul unui vestit navigator, Eric cel Roşu, a întemeiat o aşezare numită în epopeile vikinge Vinland, despre care se crede că ar fi, cu mare probabilitate, L’Anse aux Meadows, o aşezare vikingă ale cărei ruine au fost descoperite în anii 1960 pe insula Newfoundland, de pe teritoriul de azi al Canadei. Toate cercetările indică faptul că aşezarea a fost locuită pentru o perioadă scurtă; climatul aspru şi împuţinarea resurselor de hrană, atunci când clima a devenit mai dură, au pus capăt colonizării de către vikingi a Americii de Nord.

„Încălzirea globală” din Evul Mediu, dovedită științific

O echipă de oameni de ştiinţă condusă de geochimistul Tunli Lu, de la Universitatea Siracuza, New York, a descoperit, contrar credinţelor generale, că „Perioada Caldă Medievală”, cu aproximativ 500 – 1.000 de ani în urmă, nu a fost doar în Europa. De fapt, ea s-a extins până în Antarctica, ceea ce înseamnă că Pământul a avut deja o încălzire globală fără ajutorul emisiilor de dioxid de carbon produse de oameni, informează Daily Mail.

Profesorul Lu a precizat însă că a găsit dovada care contrazice teoria Comisiei printr-un mineral rar numit ikaite, care se formează în ape reci. „Ikaite este versiunea îngheţată a calcarului. Cristalele sunt stabile doar în condiţii reci şi se topesc la temperatura camerei”, a spus el.

Apa care ţine structura cristalului reţine informaţii despre temperaturile existente atunci când a fost creat cristalul. Echipa lui Lu a reuşit, pentru prima dată, să stabilească din ikaite un subiect de studiu pentru temperaturile existente în trecut.

Cercetătorii au studiat cristalele de ikaite forate de pe coasta Antarcticii. Straturile de sedimente erau depozitate de peste 2.000 de ani. Cercetătorii au fost interesaţi în special de cristalele depozitate în urmă cu aproximativ 300-500 de ani, în timpul „Micii Ere Glaciare”, şi de cele din timpul „Perioadei Medievale Calde”.

Ambele perioade au fost documentate pentru nordul Europei, dar studiile nu au fost concludente dacă acestea s-au extins în Antarctica.

Echipa lui Lu consideră că aceleaşi condiţii au existat şi în Antarctica după cercetările lor.

„Am arătat că acel climat din nordul Europei a influenţat condiţiile climatice şi în Antarctica. Mai important e că am descoperit cum să studiem condiţiile climaterice existente printr-un anumit mineral”, a concluzionat Lu.

“[4]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Un-document-semnat-de-11.000-oameni-de-stiinta-cere-REDUCEREA-populatiei-pentru-a-salva-planeta-de-%E2%80%9Eschimbarile-climatice-.-Se-cere-accesul-nerestrictionat-la-metode-de-%E2%80%9Eplanificarea-familiala-si-de-scadere-a-fertilitatii-femeilor-158683
  2. Comentariu publicat de o persoana pe site-ul ActiveNews.ro (la articolul -> https://www.activenews.ro/externe/Un-document-semnat-de-11.000-oameni-de-stiinta-cere-REDUCEREA-populatiei-pentru-a-salva-planeta-de-%E2%80%9Eschimbarile-climatice-.-Se-cere-accesul-nerestrictionat-la-metode-de-%E2%80%9Eplanificarea-familiala-si-de-scadere-a-fertilitatii-femeilor-158683)
  3. https://evz.ro/incalzirea-globala-nu-e-din-vina-omenirii-iata-explicatia-pe-care-elitele-o-ascund.html
  4. https://ortodoxinfo.ro/2019/09/23/in-perioada-medievala-intregul-pamant-s-a-incalzit-incat-se-facea-agricultura-la-cercul-polar
  5. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...