Ce este Marea Resetare? Despre Noua Ordine Mondială și Guvernul Mondial

Distribuie!

“Marea Resetare a pătruns în conştiinţa tuturor, indiferent dacă toată lumea o ştie sau nu. Este anunţată de măsurile întreprinse de naţiuni din întreaga lume ca răspuns la criza covid-19. (Înţeleg prin „criză” nu aşa-numita pandemie în sine, ci răspunsurile la noul virus numit SARS-2 şi impactul răspunsurilor asupra condiţiilor sociale şi economice).

În cartea sa, Covid-19: Marea Resetare, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, scrie că această criză covid-19 este privită ca o „oportunitate [de care se poate profita] pentru a face acest tip de schimbări instituţionale şi de politici care vor pune economiile pe calea către un viitor mai echitabil şi mai ecologic” [1]. Deşi Schwab promovează Marea Resetare de mai mulţi ani, criza produsă de pandemie a oferit un pretext pentru adoptarea sa definitivă. Potrivit lui Schwab, nu este cazul să ne aşteptăm ca sistemul mondial post-covid să revină la modul său de funcţionare anterior. Mai degrabă, alternând între descriere şi prescriere, Schwab sugerează că modificările vor fi adoptate în domenii interdependente, interconectate, pentru a produce un nou normal.


Deci, ce este Marea Resetare şi care este noul normal pe care l-ar stabili?
Marea Resetare presupune venituri şi consum de carbon reduse. Dar Schwab şi WEF definesc, de asemenea, Marea Resetare în termeni de convergenţă a sistemelor economice, monetare, tehnologice, medicale, genomice, de mediu, militare şi de guvernare. Marea Resetare ar implica schimbări imense în fiecare dintre aceste domenii, schimbări care, potrivit lui Schwab, nu numai că vor altera lumea, ci ne vor face să ne întrebăm „ce înseamnă umanitatea” [2].

În ceea ce priveşte politica economică şi monetară, Marea Resetare ar implica o consolidare a bogăţiei, pe de o parte, şi, probabil, începerea programelor de „venit de bază universal” (UBI), pe de altă parte [3]. Ar putea include trecerea la o monedă digitală [4], inclusiv o centralizare consolidată a conturilor bancare şi a băncilor, impozitare imediată în timp real, rate negative ale dobânzii, monitorizare şi control bugetar centralizate.


În timp ce fiecare aspect al Marii Resetări implică tehnologie, ea implică în mod specific „a patra revoluţie industrială” [5] sau transhumanism, care include extinderea geneticii, nanotehnologiei şi roboticii şi folosirea acestora în trupurile şi creierele umane. Desigur, a Patra Revoluţie Industrială implică faptul că redundanţa, aflată în creştere, a forţei de muncă umane în sectoare va fi înlocuită de automatizare. Dar, mai mult, Schwab salută utilizarea nanotehnologiei şi a scanărilor cerebrale pentru a prezice şi preveni comportamentul uman.

Marea Resetare înseamnă crearea de paşapoarte medicale, care urmează să fie digitalizate în curând, precum şi transparentizarea informaţiilor medicale – incluzând istoricul medical, structura genetică şi date despre bolile avute. Dar ar putea include implantarea de microcipuri care să citească şi să raporteze structura genetică şi stările creierului astfel încât „[simpla] traversare a unei frontiere naţionale ar putea implica, într-o zi, o scanare detaliată a creierului pentru a evalua riscul de securitate al unei persoane” [6].

Pe frontul geneticii, Marea Resetare include progrese în ingineria genetică şi fuziunea geneticii, nanotehnologiei şi roboticii. În domeniul militar, Marea Resetare presupune crearea de noi câmpuri de luptă, inclusiv spaţiul cibernetic – dar şi folosirea creierului uman drept câmp de luptă [7].

În ceea ce priveşte guvernarea, Marea Resetare înseamnă guvernare şi „guvernanţe” din ce în ce mai centralizate, coordonate şi extinse, convergenţa corporaţiilor cu statele şi digitalizarea funcţiilor guvernamentale, inclusiv, utilizarea algoritmilor 5G şi predictivi în timp real, urmărirea şi supravegherea corpurilor în spaţiu sau „guvernarea anticipativă” a comportamentului uman şi a sistemelor [8].

Acestea fiind spuse, Marea Resetare nu este decât o campanie de propagandă coordonată învăluită cu o mantie de inevitabilitate. Mai degrabă decât o simplă teorie a conspiraţiei, aşa cum a sugerat New York Times [9], Marea Resetare este o încercare de conspirare sau o „fantezie” [10] a planificatorilor socioeconomici, pentru ca „stakeholderii” [11] – corporativi – să fie cointeresaţi, iar guvernele să adopte dezideratele WEF.

Pentru a ne vinde acest pachet, WEF mobilizează retorica încălzită a „egalităţii economice”, „corectitudinii”, „incluziunii” şi „un destin comun”, printre altele. Împreună, astfel de fraze reprezintă componenta colectivistă, politic socialistă şi ideologică a socialismului corporativ pe care îl trâmbiţează (deoarece socialismul economic nu poate fi implementat, este întotdeauna doar politic şi ideologic).

WEF prevede o ordine globală bio-tehno-feudală, cu planificatori socioeconomici şi „stakeholderi” corporativi la cârmă şi cea mai mare parte a umanităţii în siaj.

Masa umanităţii, potrivit planificatorilor, va trăi într-o stare de aşteptări economice reduse, cu o autonomie personală mult redusă, dacă nu chiar complet distrusă. După cum a sugerat Mises, astfel de planificatori sunt autoritarii care intenţionează să înlocuiască planurile actorilor individuali cu propriile lor planuri, centralizate. Dacă ar fi adoptate, astfel de planuri vor eşua, dar adoptarea lor presupune, totuşi, un preţ.

Autor: Prof. Michael Rectenwald

Note:
1. Klaus Schwab şi Thierry Malleret, COVID-19: The Great Reset (n.p.: Forum Publishing, 2020), p. 57.
2. Schwab, Klaus. A patra revoluţie industrială (New York: Crown Business, 2017), p. vii.
3. Kanni Wignaraja şi Balázs Horvath, „Venitul de bază universal este răspunsul la inegalităţile expuse de COVID-19”, Forumul Economic Mondial, 17 aprilie 2020,
4. „FED explorează posibilitatea de a emite monedă digitală”, BitIRA, 9 ianuarie 2020,
5. Klaus Schwab, „A patra revoluţie industrială: ce înseamnă, cum răspundem”, Forumul Economic Mondial, 14 ianuarie 2016,
6. Klaus Schwab şi Nicholas Davis, Modelarea viitorului celei de-a patra revoluţii industriale: un ghid pentru construirea unei lumi mai bune (New York: Monedă, 2018), p. 173.
7. Tim Requarth, „Acesta este creierul tău. Acesta este creierul tău ca armă”, Foreign Policy, 9 septembrie 2015,
8. Wikipedia, s.v. „Guvernare anticipativă”, modificată ultima dată pe 14 aprilie 2020, 01:57,
9. Davey Alba, „Teoria conspiraţiei fără motiv. «Marea Resetare» revine”, New York Times, 17 noiembrie 2020,
10. Alberto Mingardi, „The Great Reset: Between Conspiracy and Wishful Thinking”, Library of Economics and Liberty (Econlib), 1 decembrie 2020
11. „Capitalismul de tip stakeholder: un manifest pentru o lume coezivă şi durabilă”, Blogul Forumului Economic Mondial, 14 ianuarie 2020,
12. Nicholas Davis, „Care este a patra revoluţie industrială?”, Forumul Economic Mondial, 19 ianuarie 2016,
13. Michael Rectenwald, „Cine finanţează stânga americană revoluţionară şi de ce? Clasa Globalistă a Miliardarilor, care o foloseşte pentru a construi socialismul corporativ”, Michael Rectenwald (site-ul web), 12 octombrie 2020,

Sursa: https://yogaesoteric.net/ce-este-marea-resetare-asteptari-reduse-si-bio-tehno-feudalism/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...