Fizicienii dovedesc că muzica clasică sălășluiește într-un tărâm separat lumii noastre

Distribuie!

Fizicienii afiliati Organizatiei Europeene pentru Cercetari Nucleare au lansat un raport Miercuri in care dezvaluie faptul ca muzica clasica exista intr-un camp al realitatii separat de spatiul-timp tetradimensional locuit de fiintele umane.

Oamenii de stiinta tocmai efectuau o cercetare de rutina a activitatii pentadimensionale folosind Acceleratorul de Particule de la CERN, faimos pentru dovedirea existentei bozonului Higgs, cand au dat peste intregul corpus al muzicii clasice Occidentale din secolul IX in interpretarea lui Nico Muhly.


Conform raportului, nenumaratele lucrari care compun acest repertoriu exista intr-un continuum care se afla dincolo de limitele perceptiilor umane.

“Muzica clasica transcende atat curgerea liniara a timpului cat si spatiul Euclidian cu care suntem obisnuiti”, a relatat Rolf-Dieter Heuer, directorul general al CERN. “O lucrare muzicala este o entitate misterioasa a carei esenta eludeaza total simturile noastre”.


Fizicienii afirma ca orice inregistrare sau spectacol al unei piese de muzica clasica este un fel de holograma sonora proiectata in realitatea noastra de zi cu zi de catre lucrarea muzicala reala, ce vibreaza etern intr-un mediu eteric ce pluteste inauntrul sau in jurul nostru in orice moment.

“Ganditi-va la Simfonia a V-a de Beethoven. Sigur, poate v-ati uitat pe partitura sau poate ca ati auzit o orchestra oarecare interpretand-o. Dar ati intalnit-o vreodata in forma sa pura?” a intrebat Heuer. “Cand iesiti dintr-un muzeu stiti ca picturile inca se afla acolo. Dar A Cincea lui Beethoven unde ramane cand nu sunteti prin preajma? Acum stim.”

musicofspheres

Chiar daca oamenii de stiinta au masurat densitatea si incarcatura muzicii clasice si i-au urmarit plasarea sa in Cosmos, rolul sau in Univers inca nu poate fi explicat.

Unii astrofizicieni au spus ca Canonul muzicii clasice Occidentale ar putea sa fie asa-zisa “materie intunecata” care se considera ca ar insemna vreo 95% din materia Universului. Altii sunt mai putin siguri de acest lucru.

“Muzica clasica exista intr-o dimensiune impenetrabila pentru fiintele umane, pesemne ca e posibil sa nu o putem intelege niciodata”, a afirmat Leonard Susskind, fizician teoretician de la Stanford.

“Este imbucurator ca stiinta a dovedit in sfarsit ca muzica classica salasluieste intr-un taram autonom si independent, detasat de experientele noastre lumesti,” continua dânsul. “Dar intrebarea ramane, in primul rand ce cauta de fapt muzica clasica in universul nostru?”

SURSE

  1. http://www.nldesigns.ro/blog/2015/11/28/fizicienii-dovedesc-ca-muzica-clasica-salasluieste-intr-un-taram-separat-lumii-noastre/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...