Cancerul se vindecă cu ulei de canabis

Distribuie!

“Un leac ținut secret: Uleiul de canabis

Cancerul face victime printre oameni în fiecare zi, provocând dureri greu de imaginat. Din fericire există un tratament pentru cancer dar din nefericire acesta este suprimat. Când într-un final umanitatea se va trezi şi va învăţa să folosească acest remediu, se vor opri şi suferinţa şi decesele inutile…Tratamentul pentru cancer este uleiul de cânepă (cu nivel ridicat de THC, marihuana), un extract concentrat din planta de cannabis.


Administrația Nixon a băgat la sertar studiul care dovedea efectele curative ale tetrahidrocarbinolului. Terapia cu canabinoide nu este toxică, așa cum este cazul chimioterapiei. Este terapia-minune care ar putea salva de la moarte milioane de oameni, dar cei care conduc lumea din umbră nu au și nu vor avea niciodată interesul ca populația să afle.

Așa pretind adepții teoriei conspirației, care încearcă să demonstreze că, începând cu 1974, guvernul american, în cârdășie cu marii giganți farmaceutici, a ascuns cu bună știință faptul că substanțele canabinoide pot vindeca o boală incurabilă precum cancerul.


Constituentul principal psihoactiv din canabis, despre care se spune că, odată ajuns în corp, poate distruge celulele canceroase, este Delta 9-THC (tetrahidrocarbinolul). Alte substanțe active care se regăsesc în canabis sunt carbinolul (CBD) și canabidivarin (CBDV), acesta din urmă fiind, de asemenea, anunțat ca posbil leac miraculos împotriva epilepsiei.

Miliarde de dolari au cheltuit, în ultimii ani, guvernul american și complicii lor – marile companii farmaceutice -, pentru a menține canabisul în ilegalitate, deși erau conștienți de efectele benefice ale acestuia. Nici nu se putea altfel, în condițiile în care e vorba de o afacere în care se învârt zilnic sume imense de bani. Și de pe urma căreia politicieni, oameni de afaceri și șefi ai marilor firme de medicamente și-au băgat în buzunare de zeci de ori mai mult, de pe urma cercetărilor și a medicamentelor pentru vindecarea cancerului, pe care le vând în toate colțurile lumii. După cum susțin statisticile internaționale, 80% din câștigurile uriașe ale giganților farmaceutici provin tocmai de pe urma comercializării medicamentelor de vindecare a acestei crunte maladii.

Nixon știa din 1974

Se pare că lucrurile au stat cam așa: în 1972, fostul președinte american Richard Nixon, pornit să înceapă un război pe viață și pe moarte împotriva drogurilor, cu un buget uriaș, a comandat unor experți de la Medical College of Virginia un studiu prin care urma să demonstreze că și canabisul, nu doar tutunul, este vinovat de cancerul la plămâni. După doi ani, în 1974, cercetătorii i-au adus la cunoștință rezultatele muncii lor, complet opuse față de ce spera liderul de Casa Albă. Studiul demonstra că, odată ajunse în organism forme concentrate de ulei de canabis, acestea atacă celulele cancerigene și chiar le întăresc și întineresc pe cele sănătoase.

Concluzia era mai mult decât relevantă: aceasta este metoda perfectă de vindecare a cancerului, uleiul de canabis acționând eficient asupra diferitelor forme ale bolii, fără efectele nocive pe care le dă chimioterapia. Uleiul de canabis nu face doar minuni în cazul tumorilor, ci poate combate și un alt „inamic” de temut, prcum stafilococul auriu (MRSA), spuneau autorii studiului. Decepționat, Nixon s-a făcut că nici nu i-a trecut vreodată prin mână acest studiu, trecându-l în categoria „documente clasificate”.

O nouă clasă de medicație

Canabinoidele sunt un grup de 21 de substanțe chimice produse doar de Cannabis Sativa (cânepă sau marijuana) și de Cannabis Indica. Aceste componente ale plantei pot fi indicate drept fitocanabinoide. Chiar dacă Delta 9 – tetrahidrocarbinolul (THC) este principalul ingredient psihoactiv, există și alți compuși cu activitate biologică, precum carbinolul. Studiile efectuate pe șoareci au aratat potențialul canabinoidelor de a proteja împotriva inflamării colonului şi în reducerea riscului de cancer de colon.

De asemenea, THC-ul a reușit să repare celulele deteriorate și să le ucidă pe cele bolnave în cazul cancerului de ficat. Tot experimentele de laborator au dovedit efectele antitumorale asupra celulelor cancerului mamar, uterin, testicular sau al pancreasului. Delta 9-THC acţionează și asupra celulelor cancerului pulmonar. În urma experimentelor pe animale, s-a mai observat că Delta-9-THC şi alte canabinoide stimulează pofta de mâncare, ajutând la creșterea în greutate a pacienților cu cancer avansat, dar și la ameliorarea durerilor.

În timp ce giganții farmceutici fac lobby masiv pentru ca miracolul ascuns în uleiul de canabis să rămână doar o legendă, tot mai multe studii arată că aceste canabinoide „reprezintă o nouă clasă de medicație anticancer, care întârzie răspândirea cancerului, inhibând angiogenezele (formarea de noi celule sângeroase care hrănesc o tumoare)” și răspândirea metastazelor.

Aceasta este concluzia specialiștilor, într-un raport publicat în revista de specialitate „Mini-Reviews in Medicinal Chemistry”.
„Canabinoidele dau speranța unei terapii non-toxice și care poate amenința formele agresive de cancer, fără niciunul dintre efectele dureroase ale chimioterapiei”, susține Dr. Sean McAllister, cercetător la Pacific Medical Center, din San Francisco.

„Phoenix Tears”, cu sediul în Colorado, este o fundație ce reunește o serie de experți în domeniul cercetării canabinoidelor, decisă să creeze spații standardizate de tratament pentru unii pacienți. Alături de fundație, ONG-ul „Patient out of Time”, din care fac parte medici și pacienți, încearcă de ani buni să promoveze folosirea canabisului în tratamentele medicale, asigurând accesul bolnavilor la terapia cu canabinoide. Fundația Phoenix încearcă să câștige încrederea oamenilor, prezentând drept dovadă zeci de mărturii ale celor care povestesc cum s-au vindecat cu ajutorul uleiului de canabis.

Adevăr: Cannabisul tratează cancerul şi multe alte boli !

Uleiul de cânepă a fost obţinut prin mijloace moderne de Rick Simpson, care iniţial a realizat uleiul ca o formă alternativă fumatului, şi sigură din punct de vedere medical, de a consuma canabisul. La scurt timp după utilizare, el a realizat că uleiul de cânepă este forma ideală în care marihuana medicinală ar trebui să fie utilizată.

Rick folosea deja de o bună bucată de vreme uleiul de canabis când a realizat adevăratul potenţial al acestei plante. El a fost diagnosticat cu cancer de piele în 2002, iar după ce i-a fost eliminată o parte chirurgical, el a început să pună ulei de cânepă pe celelalte două părţi rămase. El a încercat această alternativă de vindecare deoarece auzise de numeroase studii (precum cel din 1974 de la Universitatea din Virginia) care demonstrau faptul că THC-ul, compusul chimic psihoactiv din canabis, ucide celulele canceroase. Întocmai celor auzite – cancerul său de piele s-a vindecat în doar 4 zile.

Rick a fost uimit de rezultate, şi s-a dus la cabinetul doctorului său, pentru ai împărtăşi descoperirea. Răspunsul doctorului l-a surprins, deoarece nu era mulţumit de ce a făcut Rick, mai mult, nici nu a dorit să îl mai asculte.”Creadeam că toţi doctorii şi-ar dori să descopere un tratament pentru cancer, dar am realizat că dacă uleiul de cânepă ar fi uşor accesibil, numărul de consultaţii ar scădea dramatic şi multe cabinete ar da faliment”, a menţionat el.

De mai bine de şase ani, Rick a dat uleiul gratuit tuturor celor care aveau nevoie, asta până când poliţia Canadei a confiscat plantele de canabis pe care Rick le folosea la prepararea uleiului.

Rick Simpson nu găsit niciun tip de cancer care să fie rezistent la uleiul de canabis. Mai mult, Rick a reuşit să întrebuinţeze uleiul de canabis în îmbunătăţirea sau vindecarea completă a tuturor maladiilor pe care le-a întâlnit.
În urma tratamentului cu uleiul de canabis, Rick a observat îmbunătăţiri majore în diabet, diferite boli cardio-vasculare, scleroză multiplă, artrită, tulburări ale sistemului de imunitate, diferite forme de durere, tulburări mintale şi multe altele. “Adevărata încercare va fi să vedem ce boli NU poate vindeca”, a spus el.

Ce anume îl face pe Rick Simpson diferit de toţi ceilalţi “vindecători miraculoşi”? Spre deosebire de impostori, Rick nu e implicat în acest tratament pentru profit. El a pierdut sute de mii de dolari prin faptul că a oferit gratuit uleiul atâta timp. Mai mult, el şi-a riscat libertatea pentru ca acest tratament să fie disponibil, iar el nu doreşte nici pe termen lung vreun beneficiu monetar, dorinţa lui fiind ca acest tratament să fie cât mai ieftin şi mai accesibil.

Rick nu este singur în această cauză, el beneficiind de suportul unor doctori precum Robert Melamede şi a renumitului activist Jack Herer. Rick Simpson încurajează pe toată lumea care nu îl crede să realizeze o cantitate mică de ulei şi să aplice tratamentul unui bolnav de cancer de piele. Rezultatul este vizibil în doar câteva zile şi de obicei se vindecă complet în doar două săptămâni sau mai puţin.”[1]

Rick Simpson Oil – vindecarea cancerului

În general, metodele de fabricare ale uleiurilor de canabis sunt destul de simple și nu necesită echipamente specifice. Cel mai cunoscut exemplu al acestui tip de produse este “Rick Simpson Oil”, cunoscut și sub acronimul RSO.

Istoria lui Rick Simpson și nașterea uleiului său

În 1997, Rick Simpson a lucrat ca inginer în Canada și, din cauza unui accident de muncă, a început să sufere de dureri de cap constante și de tinitus. În ciuda mai multor controale la spital, medicamentele prescrise nu au putut să-i ofere nici o ușurare.

În 1999, după ce a vizionat o emisiune de televiziune despre canabisul medical, Rick l-a chemat pe unul dintre prietenii lui care avea canabis și i-a cerut câteva grame pentru el. De fiecare dată după ce fuma, simțea o ușurare și o stare de calmare, iar durerile nu mai eram atât de mari. Din acest motiv, i-a cerut medicului lui prescripție pentru canabis medicinal, însă, medicul s-a opus categoric.

În următorii ani, simptomele bolii se înrăutățeau, împiedicându-l pe Rick să aibă o viață normală. După ce a avut niște gânduri de suicid, a decis să găsească pe cont propriu un remediu alternativ. El și-a amintit că atunci când fumează canabis, a remarcat o mare ușurare și se întreba cum se poate produce o concentrație mai mare de canabinoizi.

A început să crească plante de canabis și să producă o extracție din mugurii plantelor, începând cu doze foarte mici. Conform celor afirmate de Rick, simptomele leziunii au fost rapid atenuate, somnul s-a îmbunătățit și durerea și tensiunea arterială au scăzut. În plus, se simțea în formă și s-a putut bucura de o viață normală.

În 2002, a fost diagnosticat cu un Carcinom Celular Bazal (cea mai frecventă tumoră malignă a pielii pe care medicii o îndepărtează de obicei prin intervenție chirurgicală).

În 2003, a suferit o intervenție chirurgicală, dar la doar câteva săptămâni după aceea, tumoarea a reapărut. După un eșec total al tratamentelor convenționale, Simpson s-a hotărât să folosească uleiul preparat chiar de el: “…după ce am citit Activitatea antineoplazică a canabinoizilor, un studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului, mi-am aplicat uleiul direct pe pielea afectată, am acoperit zonele cu bandaj. Repetam același strategie în fiecare zi, ulei nou, bandaj nou. A patra zi, cancerul de piele nu mai era, dispăruse efectiv”.

Rick afirmă că, după numai câteva zile, cancerul a dispărut complet. Bucuros de această veste minunată, a vrut să încerce aceeași strategie pentru boala mamei lui, care suferea de psoriazis. Rezultatul a fost uimitor și în cazut psoriazisului. Atunci Rick a decis să mai facă această rețetă de extraxt de canabis și să-l împartă gratuit la prieteni și la prietenii prietenilor lui.

În primul an, Rick tratase deja între 50 și 60 de persoane, cu diverse probleme ale pielii.

În câțiva ani, numărul ajunge la peste 5000 de pacienți diagnosticați cu cancer, leucemie, melanom, diabet, dureri cronice, infecții virale și bacteriene. Rick a declarat că peste 70% dintre pacienții lui, care urmau acest tratament, au scăpat de cancer.

Rick a declarat că, în cazul în care boala este foarte avansată și nu se mai poate vindeca, uleiul îi permite pacientului un sfârșit fără dureri.

Ce este Rick Simpson Oil

Uleiul Rick Simpson (RSO) este un ulei derivat din canabis, care prezintă o concentrație foarte mare de THC. Acest fapt face ca uleiul să fie complet diferit de cel pe care îl găsim de obicei pe piață, deoarece are o concentrație ridicată de THC.

În conformitate cu ceea ce este publicat pe site-ul lui Rick Simpson, RSO este utilizat în principal ca un tratament pentru cancer, dar poate trata și:

Scleroza multiplă

Artrita

Infecţiile

Inflamațiile

Tensiunea arterială crescută

Depresia

Insomnia

Deși susține că uleiul are capacitatea de a trata diferite boli, este necesar ca pacienul să înțeleagă că, compusul THC fiind într-o concentrația foarte mare, pot apărea și simptome fizice cum ar fi:

Paranoia

Vomă

Efect psihoactiv

În același timp, este important de menționat că “activitatea antineoplazică a canabinoizilor” rămâne în curs de investigare. Într-adevăr, principalul risc asociat cu RSO este lipsa dovezilor care demonstrează eficacitatea acestuia în tratamentul cancerului.

Ce spune știința despre RSO

Conform celor publicate pe Cancer Research UK, nu există un consens general în cadrul comunității științifice privind utilizarea canabisului ca tratament eficient pentru cancer.

Doctorul în medicină, Franjo Grotenhermen, fondatorul Asociației Internaționale pentru Medicamente cu Canabinoizi, i-a trimis o scrisoare lui Rick Simpson, prin care îl averizează să nu mai facă promisiuni de vindecare oamenilor.

În același timp, el este de acord cu ideea lui Rick de a păstra supraviețuirea și prosperitatea omenirii, cu scopul de a împărtăși adevărul cu cât mai mulți oameni posibil, pentru a obține o schimbare substanțială.

Cu toate acestea, în cea de-a doua parte a aceleiași scrisori, dr. Franjo subliniază șase puncte critice cu privire la abordarea lui Rick:

1. Lipsa cunoștințelor

Critica principală pe care Franjo o identifică: decarboxilarea are loc atunci când moleculele din ulei se transformă în poziția delta-9, când sunt supuse unui proces de încălzire, astfel încât acestea să se transforme în forma lor activă din punct de vedere medicinal.

Înainte de decarboxilare, substanța este deja delta-9-THC, în timp ce procesul implică îndepărtarea dioxidului de carbon din moleculă, transformând acidul THC natural (THCA) în THC, responsabil pentru majoritatea beneficiilor. În plus, Franjo clarifică faptul că nu este o proteină din planta de canabis, cea care se ocupă de proprietățile de combatere a cancerului.

2. Credințe greșite

În plus, Rick arată și alte convingeri greșite care vorbesc despre importanța administrării uleiului cât mai aproape posibil de o tumoare, subliniind efectul mai puternic care poate fi obținut în acest fel. Cu toate acestea, canabinoizii ajung la cancer prin sistemul cardiovascular al organismului, răspunzând Franjo.

3. Sumă confuză și concentrare

Potrivit lui Rick, este imposibil ca o tinctură de canabis să fie la fel de puternică ca un extract. Adevărul este că efectul nu depinde de concentrare, ci de cantitatea absolută ingerată.

4. Date lipsă și înșelătoare

Rick mărturisește că există aproximativ o persoană din zece care spune public că a utilizat ulei de canabis, dar majoritatea pacienților nu o fac. Începând din 2003, el a administrat extractul la aproximativ 5000 de persoane, care sufereau de diverse probleme medicale, iar majoritatea acestor persoane au fost vindecate folosind acest ulei.

5. Concentrația de THC

Rick recomandă întotdeauna extracte de canabis de înaltă calitate, cu nivel de THC de aproximativ 80-90%. Cu cât este mai mare calitatea uleiului, cu atât mai rapid va fi efectul de vindecare.

Există dovezi că CBD poate juca un rol mai important decât THC în unele tipuri de tumori. Mai mult, efectul bine cunoscut al anturajului și, în special, combinația dintre THC și CBD împreună, pot oferi mai multe beneficii. Printre alți factori, CBD poate avea o importanță deosebită atunci când THC nu este bine tolerat și, în mod clar, dozele mari nu sunt în discuție. În aceste cazuri, se poate încerca un tratament care utilizează doze mari de CBD, atât pentru reducerea efectului psihoactiv al THC-ului cât și pentru proprietățile corecte ale CBD-ului împotriva anumitor tipuri de cancer.

Rick și-a dezvoltat teoria acum 15 ani, când CBD-ul nu a fost încă luată în considerare. Cu toate acestea, cunoașterea reală a eficacității întregului fitocomplex al plantei de canabis în tratamentul cancerului este de natură preliminară, iar cercetătorii și medicii trebuie să ia întotdeauna în considerare date noi pentru a oferi cele mai recente recomandări și tratamente posibile pentru pacienți.

6. Avertizare împotriva terapiilor convenționale eficiente

Rick scrie că cei mai mulți dintre cei care îl contactează au fost grav afectați de sistemul medical, datorită chimioterapiei și radiațiilor etc. Deteriorările cauzate de aceste tratamente au un efect de durată asupra pacienților, făcându-le mai greu de vindecat. Cu toate acestea, afirmă, RSO are încă o rată de succes de 70 până la 80%.

Acesta este unul dintre cele mai importante subiecte pentru Franjo. Medicul german a criticat cu fermitate recomandările lui Rick pentru pacienții săi de a evita tratamentele convenționale, deoarece chemoterapia și radioterapia provoacă daune foarte mari.

Deși – răspunde Franjo – nimeni nu știe rata de succes a acestui ulei, din cauza volumului redus de feedback. Eficacitatea terapiilor standard este larg acceptată de comunitatea medicală, indicând până în prezent o rată de succes de aproximativ 55%.

În plus, Franjo dorește, de asemenea, să sublinieze posibilitățile de combinație de canabinoide și terapii convenționale, în loc să se bazeze doar pe canabis.

Concluzii

La sfârșitul scrisorii, Franjo vrea să clarifice faptul că Rick Simpson prezintă date eronate, prin faptul că nu înțelege baza chimiei, fiziologiei și medicinii. Cu toate acestea, chiar dacă nu este nevoie să cunoaștem toate detaliile, este vorba de o chestiune de viață și de moarte și este clar că el nu își asumă nici o responsabilitate.

“Este vorba de bunăstarea indivizilor care se întorc la noi. Ei au dreptul la cele mai bune informații posibile și cele mai recente, precum și cele mai bune sfaturi posibile. Când vine vorba de tratamentul medical, mai ales atunci când se confruntă cu o boală gravă, nu este suficientă tratarea pacienților bazându-se pe intenții bune.Sunt convins că reputația dvs. printre susținători s-ar îmbunătăți dacă ați putea revizui și actualiza sfaturile dumneavoastră. Sunt convins că terapiile cu canabinoide sunt de valoare în tratamentul cancerului.”

Surse:

  1. The story of Rick Simpson, Phoenix Tears.
  2. Gandhi, S. A., & Kampp, J. (2015). Skin Cancer Epidemiology, Detection, and Management. Medical Clinics of North America, 99(6), 1323–1335.doi:10.1016/j.mcna.2015.06.002
  3. Temple, L. M., & Leikin, J. B. (2019). Tetrahydrocannabinol – friend or foe? – Debate. Clinical Toxicology, 1–7. doi:10.1080/15563650.2019.1610567
  4. Munson, A. E., Harris, L. S., Friedman, M. A., Dewey, W. L., & Carchman, R. A. (1975). Antineoplastic Activity of Cannabinoids2. JNCI: Journal of the National Cancer Institute, 55(3), 597–602. doi:10.1093/jnci/55.3.597
  5. Kat Arney, Cancer Research UK. Cannabis, cannabinoids and cancer – the evidence so far July 25, 2012
  6. An Open Letter to Rick Simpson by Dr. Franjo Grotenhermen

“[2]

SURSE

  1. https://www.amosnews.ro/un-leac-tinut-secret-uleiul-de-canabis-2018-08-30
  2. https://comunitateaprocanabis.info/rick-simpson-oil-vindecarea-cancerului
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...