Clarviziunea: Vederea fără ajutorul ochilor

Distribuie!

“Clarviziunea este, conform părerii unora, unul dintre simţurile noastre primare ce s-a atenuat treptat şi pe care marea majoritate a oamenilor l-a pierdut. Cândva el se afla într-un raport destul de strâns cu un simţ excepţional al orientării pe care unele animale continuă încă să îl posede plenar.

Făcând abstracţie de mediumi, profeţi şi telepaţi, despre care ne vom ocupa ceva mai târziu, să analizăm cazul acelora dintre noi care sunt capabili să vadă nu numai ceva mai departe de vârful nasului ci chiar lucruri pe care noi nu le vedem absolut de loc, folosindu-se uneori pentru aceasta de alte părţi ale corpului fizic decât ochii.


Vederea fără ajutorul ochilor

Deşi sunt destul de rare, există totuşi persoane care văd cât se poate de bine fără a se folosi pentru aceasta de ochii lor. „Cunoaşterea paraoptică” sau „viziunea extraretiniană”, vor spune savanţii. „Divinaţie”, „intuiţie” clamează alţii, aceia care nu pot să admită că cineva ar putea vedea fără a deschide câtuşi de puţin ochii fizici.


Oricare ar fi teoriile explicative şi expresiile savante folosite pentru a denumi fenomenul, ştim că există cu siguranţă o femeie rusă capabilă să citească un ziar cu degetele de la picioare. Mai există şi alţii, bărbaţi şi femei, care „văd” cu degetele lor sau cu pielea frunţii.

Se cunoaşte de pildă cazul – raportat de Jules Romains în lucrarea sa Oameni de bună credinţă – unei femei care putea să recunoască perfect culorile, deşi avea ochii legaţi şi care ajunsese chiar să citească astfel titlurile din ziare.

Autorul povesteşte chiar o serie de experimente făcute în prezenţa unor medici care, pentru a elimina orice posibilitate de cunoaştere prin telepatie cu martorii din jur care vedeau respectivul obiect, luau de exemplu o foaie din calendar, fără ca nimeni să o privească în prealabil, nici măcar ei înşişi, foaie care era introdusă într-o cutie neagră pentru plăci fotografice; fără să deschidă această cutie, doamna „clarvăzătoare” putea citi perfect data imprimată pe foaia de calendar.

Să nu fie oare vorba aici de clarviziune? Ba da, chiar dacă este vorba doar de primul stadiu al acesteia. Clarviziunea, aşa cum o înţelegem în mod obişnuit, nu este altceva decât o formă mai avansată şi mai subtilă a vederii obişnuite: ea permite vederea unei alte părţi, a unor faţete misterioase ale lumii, a altor aspecte sau lucruri decât cele care le sunt permise a fi văzute oamenilor de rând.

Poliţia utilizează adesea clarvăzători

Un detectiv intuitiv, cu fler, este o persoană cât se poate de utilă, dar un clarvăzător detectiv poate fi un atu fără egal pentru poliţie. Deşi poliţiştii vorbesc rareori despre asemenea lucruri, în toate ţările lumii poliţia face adeseori apel la clarvăzători. Nu de puţine ori, clarvăzătorii înşişi sunt cei care fac primii paşi şi îşi oferă serviciile poliţiei. ”

Sursa: https://yogaesoteric.net/clarviziunea

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner