Credinţele noastre sunt cele care ne controlează viaţa

Distribuie!

“Atunci când mintea redă starea de sănătate prin sugestionare benefică, acest fenomen se numeşte „efectul placebo”. În mod contrar, când aceeaşi minte este angajată în sugestionare malefică, care poate să distrugă sănătatea, efectele nefaste care apar sunt numite „efectul nocebo”.

În medicină, efectul nocebo poate fi la fel de puternic ca şi efectul placebo – un aspect pe care ar trebui să-l ţinem minte de fiecare dată când intrăm în cabinetul unui medic. Prin cuvintele şi prin comportamentul lor neadecvat, pe care mulţi dintre ei le consideră „profesionale”, medicii le pot transmite pacienţilor mesaje care le distrug speranţa de vindecare – mesaje care sunt complet deplasate.


Credinţele noastre benefice sau malefice nu au impact numai asupra sănătăţii, ci şi asupra tuturor aspectelor din viaţa noastră.

Să ne gândim la oamenii care merg pe jar, fără să se ardă. Dacă se clatină în credinţa lor nestrămutată că pot să o facă, sfârşesc prin a se arde la tălpi. Credinţele acţionează ca nişte filtre pe un obiectiv fotografic şi modifică modul în care vedem lumea – iar sistemul nostru biologic se adaptează la aceste credinţe.


Atunci când realizăm cu adevărat că credinţele noastre au atâta putere, deţinem cheia libertăţii. Deşi nu este uşor să transformăm codurile tiparelor noastre genetice, totuşi putem, cu credinţă în Dumnezeu şi cu perseverenţă, să modificăm ceea ce gândeşte mintea şi să alegem cu totul altceva.

Putem întotdeauna să alegem ceea ce dorim şi vrem să facem sau să devenim. Putem să ne filtrăm viaţa prin credinţe benefice „colorate în roz”, care să ne ajute să ne dezvoltăm, sau putem să folosim un filtru întunecat de credinţe nefaste, care transformă totul în negru şi ne face trupul şi mintea mai susceptibile la boală. Putem să trăim o viaţă plină de frică sau una plină de iubire. Alegerea este în întregime a noastră!

Dacă alegem să vedem lumea ca fiind plină de iubire, trupul nostru va reacţiona dezvoltându-se sănătos. Dacă alegem să credem că trăim într-o lume întunecată, plină de frică, sănătatea trupului nostru va fi compromisă, căci, la nivel fiziologic, ne vom retrage într-o reacţie de protecţie.

Trebuie să învăţăm cum să ne folosim mintea în mod creator, pentru că dezvoltarea reprezintă secretul vieţii. Desigur că secretul vieţii nu este deloc secret, căci marii înţelepţi, cum a fost Iisus, ne spun aceeaşi poveste de mii de ani încoace. Acum, ştiinţa indică şi ea în aceeaşi direcţie. Nu genele, ci credinţele noastre sunt cele care ne controlează viaţa şi creează premisele unui trup mai mult sau mai puţin sănătos.

O viziune creatoare, optimistă şi întreţinerea cu putere şi perseverenţă a unor gânduri benefice este nu numai o cerinţă sufletească, ci şi una biologică pentru o viaţă fericită şi sănătoasă. Credinţa în Dumnezeu şi raportarea la El ca la o forţă binefăcătoare nemărginită poate avea numai efecte benefice în viaţă.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/credinta-ferma-in-dumnezeu-reconfigureaza-in-mod-benefic-o-mare-parte-din-creierul-fiintei-umane-efectul-placebo-si-enigmele-lui

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...