Experimentul Philip (1972): Crearea unei fantome cu puterea minţii

Distribuie!

“Deşi s-a demonstrat capacitatea conştiinţei de a influenţa materia, şi aici putem aminti celebrul „Experiment al celor două fante” din fizica cuantică, un grup de cercetători canadieni a mers un pas mai departe.

Unul dintre cele mai bizare experimente a avut loc în Toronto, Canada.


În 1972, cercetătorii în domeniul para-psihologiei de la Societatea Toronto pentru Cercetare Psihică au decis să investigheze posibilitatea creării unei entităţi paranormale folosind doar puterea minţii. Efortul cercetătorilor a devenit cunoscut sub numele de „Experimentul Philip” şi a avut loc la Toronto, sub îndrumarea expertului de renume mondial pe fenomene poltergeist, dr. Arg Owen.

Bizar, membrii experimentului au vrut să vadă dacă prin concentrare intensă şi prelungită ar putea crea o fantomă. Primul pas al experimentului a fost realizarea unui istoric complet al entităţii lor, pe care ei au numit-o Philip Aylesford.


Timp de un an au vorbit despre acest individ fictiv între ei, inventându-i o poveste de viaţă tragică. Ei au explicat în detaliu viaţa acestuia, felul lui de a fi şi au vorbit despre cele câteva acţiuni care au dus la moartea sa tragică. Chiar i-au desenat şi un portret.

Pasul numărul doi a fost contactarea lui Philip. În septembrie 1972, grupul a început să simuleze atmosfera unei şedinţe clasice de spiritism. Au făcut semi-întuneric în cameră, s-au aşezat în jurul unei mese şi s-au înconjurat cu imagini cu tipul de castel în care şi-au imaginat că a locuit Philip, precum şi cu obiecte din acea perioadă de timp.

În câteva săptămâni, “Philip” a intrat în contact cu ei. Deşi acesta nu s-a manifestat într-o formă fizică vizibilă, a luat contact cu grupul printr-un scurt ciocănit în masa în jurul căreia erau strânşi cercetătorii. Philip a început să răspundă la întrebările care erau în concordanţă cu istoria lui fictivă, dar nu putea da nicio informaţie dincolo de ceea ce grupul a conceput.

Sesiunile de spiritism au continuat şi având loc o serie de fenomene ciudate. Philip era capabil să mişte masa dintr-o parte în alta. Cercetătorii au filmat rezultatele şi chiar când s-a încercat o demonstraţie în faţa unui public de 50 de persoane, masa a levitat din nou.”

Va recomandam sa cititi:

Yidam-ul, o entitate fizică creată cu puterea minții

Tulpa, o entitate inteligentă creată cu puterea minții

Sursa: https://epochtimes-romania.com/news/experimente-bizare-philip-oamenii-capabili-sa-creeze-o-entitate-paranormala—215758

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...