Călugării budiști din Munții Himalaya pot să își mărească temperatura corpului

Distribuie!

“Călugării budişti. În timpul unei vizite într-o mănăstire îndepărtată în anii 1980, Herbert Benson, profesor de medicină la Universitatea Harvard, şi colegii săi au studiat un grup de călugări din Munţii Himalaya care puteau, prin Tum-mo (o tehnică yoga), să îşi mărească temperatura la nivelul degetelor de la mâini şi de la picioare cu aproximativ 17 grade Celsius. Este o diferenţă de temperatură considerabilă, iar cercetătorii nu ştiu nici până în prezent cum puteau acei călugări să genereze o astfel de căldură.

Mai târziu, în 1985, cercetătorii de la Universitatea Harvard au realizat o înregistrare video în care acei călugări budişti reuşesc să usuce cearşafuri ude şi reci doar cu ajutorul căldurii generate de trupurile lor. De altfel, călugării care îşi petrec nopţile reci de iarnă dormind afară, la altitudini de peste 4.500 de metri, în Munţii Himalaya, nu reprezintă deloc ceva neobişnuit pentru locuitorii din acele zone.


Lucrurile nu se opresc aici, pentru că aceiaşi cercetători americani au studiat un grup de călugări budişti iniţiaţi în tehnici avansate de meditaţie, în Sikkim, în India, şi au constatat cu mare uimire că acei călugări puteau să îşi reducă metabolismul cu 64%.”[1]

SURSE


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...