Creierul uman vede lumea ca un multivers cu 11 dimensiuni
„Un articol de senzatie a aparut in New York Post. Este o descoperire de referinta, un moment de cotitura pentru intelegerea activitatii creierului. Noi cercetări sugerează că creierul uman este aproape dincolo de înțelegere deoarece nu procesează lumea în două dimensiuni sau chiar trei. Nu, creierul uman înțelege lumea vizuală în până la 11 dimensiuni diferite.
Descoperirea uimitoare explică de ce chiar și tehnologiile de vârf, cum ar fi MRI-urile funcționale, au un timp atât de mare să explice ce se întâmplă în neuronii noștri. Într-un RMN funcțional, activitatea creierului este monitorizată și reprezentată ca o imagine tridimensională care se schimbă în timp. Cu toate acestea, dacă creierul funcționează de fapt în 11 dimensiuni, un IRM funcțional 3D spune că explică activitatea creierului ca și cum s-ar fi uitat, in fapt, la o proiectie spunând că explică întregul univers, plus o multitudine de alte dimensiuni. Nu poti explica intregul doar privind o poiectie, asa cum nu poti explica un om in trei dimensiuni doar privind proiectia umbrei acestuia pe un perete.
Echipa de cercetatori condusă de un grup de oameni de știință de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elveția a detectat complexitatea creierului în timp ce lucra la proiectul Blue Brain. Scopul proiectului este de a replica biologic o copie exacta a creierului uman. În timpul cercetării, oamenii de știință au creat simulări ale creierului și au aplicat o formă avansată de matematică, numită topologie algebrică, pentru modelele generate de calculator. „Topologia algebrică este ca un telescop și microscop în același timp. Poate să mărească rețelele pentru a găsi structuri ascunse – copacii din pădure – și să vadă spațiile goale – toate în același timp „, a spus autorul studiului, Kathryn Hess.
Ceea ce Hess și colegii ei au descoperit a fost că creierul procesează informații vizuale prin crearea de structuri neurodimensionale multidimensionale, numite cliques, potrivit revistei Newsweek, care a raportat prima dată despre cercetarea publicată în jurnalul Frontiers in Computational Neuroscience. Aceste cliques au până la 11 dimensiuni diferite și se formează în găuri de spațiu, numite cavități. Odată ce creierul înțelege informațiile vizuale, atât clicurile cât și cavitatea dispar.
„Apariția cavităților dimensionale înalte când creierul procesează informații înseamnă că neuronii din rețea reacționează la stimuli într-o manieră extrem de organizată”, a declarat cercetătorul Ran Levi. „Este ca și cum creierul reacționează la un stimulent prin construirea, apoi distrugerea, unui turn de blocuri multidimensionale, începând cu tije (1D), apoi scânduri (2D), apoi cuburi (3D) și apoi geometrii mai complexe cu 4D, 5D, etc. Progresul activității prin creier seamănă cu un sandcastle multidimensional care se materializează din nisip și apoi se dezintegrează „, a spus el.
Henry Markram, director al proiectului Blue Brain, a explicat cât de importantă ar fi descoperirea structurilor multidimensionale. „De obicei, matematica aplicată rețelelor de studiu nu poate detecta structurile și spațiile foarte dimensionale pe care acum le vedem clar”, a spus el. „Am găsit o lume pe care nu ne-am imaginat niciodată. Există zeci de milioane de astfel de obiecte chiar și într-o mică specie a creierului, prin intermediul a șapte dimensiuni. În unele rețele, am găsit chiar și structuri cu până la 11 dimensiuni.””[1]
SURSE
- http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/creierul-uman-vede-lumea-ca-un-multivers-cu-11-dimensiuni-720701
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.