Creierul uman poate sesiza schimbările din câmpul magnetic al Pământului

Distribuie!

“Creierul uman poate răspunde în mod inconștient la schimbările câmpurilor magnetice ale Pământului, conform unei echipe de geologi și neurobiologi din Japonia.

Raportat în ”eNeuro”, acest studiu interdisciplinar reia o zonă de cercetare ce a rămas inactivă pentru decenii în domeniul neuroștiințelor.


Multe animale, ca păsările migratoare și țestoasele de mare, au un simț geomagnetic ce le susține sistemul biologic de navigație. Chiar dacă magnetorecepția a fost bine studiată în cazul acestor animale, oamenii de știință nu au fost încă capabili să determine dacă și oamenii au această abilitate, conform sciencedialy.com.

Geologul Joseph Kirschvink, neurologul Shin Shimojo și colegii lor de la Caltech și Universitatea din Tokyo au încercat să afle un răspuns la această întrebare folosind electroencefalografia pentru a înregistra activitatea cerebrală a adulților participanți în timpul manipulărilor de câmp magnetic.


Experimentele antent controlate au arătat o scădere în activitatea cerebrală din banda alfa – un răspuns stabilit la intrări senzoriale – în cazul unor participanți.

Cercetătorii au replicat acest efect la participanții care au răspuns puternic și au confirmat că aceste răspunsuri au fost sincronizate cu câmpul magnetic al emisferei nordice, unde a fost efectuat studiul.

 

Studii ulterioare asupra magnorecepției în diverse populații umane ar putea furniza noi indicii în legătură cu evoluția și variația individuală a acestui antic sistem senzorial.”[1]

SURSE

  1. https://360medical.ro/pharma/cercetare-dezvoltare-pharma/creierul-uman-poate-sesiza-schimbarile-din-campurile-magnetice-ale-pamantului-sustin-neurologii-japonezi/2019/03/27
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...