Vremea a fost militarizată, iar guvernele lumii duc un război meteorologic

Distribuie!

“Faptul că statele puternice duc un război „meteorologic” încă este considerat de mulţi o banală „teorie a conspiraţiei”, totuşi numeroase informaţii au ieşit la iveală în a doua jumătate a secolului XX care transformă acesta „teorie” într-un fapt istoric.

În anii 1950, în Statele Unite controlul vremii a fost un subiect major de discuții: au existat atât audieri în Congres cât şi articole în principalele publicațiile care investigau dacă acest fapt ar putea fi posibil şi dacă exista un program în acest sens.


În 1963, Fidel Castro a acuzat oficial Statele Unite că au dirijat uraganul Flora, care a ucis cel puțin o mie de oameni în Cuba. Iar potrivit unui articol dintr-un număr din 1958 din revista Popular Science, oamenii de știință americani se temeau că „rușii ar putea fi în fața noastră în ceea ce privește controlul vremii”.

Și Rusia poate controla vremea


În 2010, BBC publica un articol intitulat „Russian appeal of ‘weather control’” („Rusia apelează la «controlul vremii»”). Articolul porneşte de la faptul că niciodată în istoria recentă a Rusiei, parada militară dedicată zilei naţionale nu a fost perturbată de vreme rea. Articolul discuta în cel mai ştiinţific mod cu putinţă despre impactul pe care îl are asupra mediului faptul că Rusia îşi poate controla vremea şi că poate să trimită zăpada departe de Moscova.

Ar mai fi de menționat faptul că în timpul războiului împotriva fostei Iugoslavii, SUA nu a putut să își folosească pe deplin sistemul de rachete ghidate cu laser din cauza condițiilor meteorologice precare, care au durat aproape pe întreaga perioada a conflictului.

Statele Unite recunosc că s-au folosit de vreme în război

În timpul războiului din Vietnam începuseră să apară numeroase zvonuri despre influențarea vremii de către Statele Unite în acest război. Un articol publicat în Science în 1972 spunea:
În ultimul an, zvonurile și speculațiile, alături de dovezi ocazionale şi circumstanțiale, s-au acumulat la Washington, în sensul că armata a încercat să crească precipitațiile în Indochina pentru a împiedica infiltrarea inamicului în Vietnamul de Sud.”

Dar secretarul apărării lui Nixon, Melvin Laird, a răspuns categoric unui senator: „nu ne-am angajat niciodată în acest tip de activitate în Vietnamul de Nord”.

Cum era normal, toată lumea a observat că Statele Unite nu au negat că ar avea un asemenea program sau că ar fi fost folosit vremea în Laos, Cambodgia, sau Vietnamul de Sud.

Adevărul a ieșit la suprafață:

Într-o audiere a senatului, Dennis J. Doolin, secretar adjunct al Apărării, și Locotenent Colonel Ed Soyster din armata americană, reprezentând șefi de stat major, au declarat subcomitetului Senatorial pentru relaţii Externe (Senate Foreign Relations) că în acea perioadă au avut loc 2.602 misiuni de „presărare a norilor”, misiuni efectuate dintr-o bază a Forțelor Aeriene din Thailanda.

În aceste misiuni s-a aruncat peste nori un total de 47.409 canistre de iodură de argint sau iodură de plumb care au produs ploaie peste Vietnamul de Nord, Vietnamul de Sud, Cambodgia și Laos, începând cu data de 20 martie 1967.

Într-o scrisoare publicată de Comitetul Senatorial pentru relaţii Externe în ianuarie 1974, fostul secretar al apărării Laird și-a cerut scuze pentru negarea sa categorică în 1972. „Tocmai am fost informat”, a scris domnul Laird, „că astfel de activități s-au desfășurat în Vietnamul de Nord în 1967 și din nou în 1968.”

Vezi articolul The New York Times din 1978 aici: U.S. Admits Rain Making From ‘67 to ‘72 în Indochina

“[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/15-teorii-conspirationiste-care-s-au-dovedit-in-timp-a-fi-adevarate-sau-cel-putin-altceva-decat-simple-conspiratii-ii/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...