SUA au făcut experimente pe oameni

Distribuie!

“In 1994, senatorul John D. Rockefeller a inaintat Congresului american un raport care dovedea ca, timp de 50 de ani, Departamentul Apararii (DOD) practicase experimente ilegale pe fiinte umane, expunand mii de persoane unor substante noi, periculoase, al caror efect abia urma sa fie stabilit. Experimentele pe fiinte umane au demarat in SUA, in secret, inca din 1931, cand dr. Cornelius Rhoads a infectat intentionat cu celule canceroase mai multe persoane, fara stirea acestora.

Ulterior, in cadrul lui “US Army Biological Warfare”, acelasi doctor, Cornelius Rhoads, a supus – in scop stiintific – mai multi pacienti ai spitalelor din Maryland, Utah si din Panama experientelor cu radiatii, fara stirea sau aprobarea celor care s-au transformat, astfel, in cobai umani. Dar Statele Unite nu erau singura tara din lume in care se experimentau diverse vaccinuri si bacili periculosi pe fiinte umane, fara stirea sau consimtamantul acestora.


Vadim Birstein, in “The Perversion of Knowledge: the True Story of Soviet Science” (“Perversiunea cunoasterii: adevarata istorie a stiintei sovietice”), explica interesul vadit al lui I.V. Stalin fata de experientele lui Trofin Lisenko, o mediocritate stiintifica, prin faptul ca acesta incerca sa dea un suport stiintific comunismului.

Birstein arata in carte ca experimentele lui Lisenko erau conduse, in realitate, de KGB, iar contestatarii favoritului lui Stalin au fost toti deportati, pana la unul. De la mijlocul anilor ’30 pana la mijlocul anilor ’60, “darwinistul creator”, cum i se spunea oficial lui Lisenko, a fost figura centrala a biologiei sovietice, multe cariere stiintifice fiind incurajate doar pentru simpla apartenenta la “lisenkoism”, in timp ce adversarii stiintifici au sfarsit in Gulag.


In anii ’30, celebra Unitate 731 a armatei imperiale a Japoniei a practicat vivisectia (chirurgie fara anestezie) pe prizonierii chinezi, explicata tot prin “ratiuni stiintifice”. Dupa ce infectau prizonierii, doctorii Unitatii 731 ii operau fara anestezie, pentru a putea urmari mai bine efectele infectiei asupra pacientului fara amestecul chimic al analgezicelor.

Programul Unitatii 731 a fost unul dintre marile secrete ale Japoniei pana la sfarsitul razboiului. Atunci doctorii japonezi au primit “imunitate” de la US Army, in schimbul cedarii rezultatelor experimentelor lor. In Germania sunt bine cunoscute experientele dr. Joseph Mengele, urmarit dupa 1945 in calitate de criminal de razboi, dar in realitate pentru ca toate marile puteri incercau sa-si apropie atunci savantii germani, ale caror cercetari le blamau in public dar le desfasurau in secret, in conditiile razboiului rece.

Istoria recenta a experientelor pe fiinte umane in SUA include si alte date, pe care le-am prezentat la timpul potrivit in “Dosare ultrasecrete”. Astfel, in 1969, Departamentul Apararii din SUA a solicitat Congresului 10 milioane de dolari pentru realizarea unui agent biologic sintetic pentru care nu exista imunizare.

In 1975, la Sectia de virusologie a “Centrului pentru arme biologice” de la Fort Detrick retrovirusologii militari americani au reusit sa izoleze un virus contra caruia nu exista imunitate, sase ani dupa ce Congresul aprobase fondurile pentru cercetare. Urmarile se cunosc: in 1978, vaccinurile experimentale pentru hepatita B aplicate in mediile homosexuale din New York, Los Angeles si San Francisco au dezlantuit prima epidemie de SIDA. In 1981, alte cazuri de infestare cu HIV au fost semnalate printre homosexualii din New York, Los Angeles si San Francisco.

In 1987, Departamentul Apararii Statelor Unite a admis, oficial, ca incalcase deliberat legea care interzicea cercetarea si productia de agenti biologici si ca a continuat experientele secrete in 127 de clinici si universitati din Statele Unite si “alte tari”. In 1990, circa 1500 de bebelusi de sase luni, negri si de origine hispanica din Los Angeles au fost injectati “experimental” in spitale – fara ca parintii lor sa fi fost vreodata avertizati de caracterul “experimental” al vaccinului.

1900 – Un doctor american efectueaza cercetari, in Filipine, asupra unui grup de prizonieri, infestandu-I cu ciuma. Continua cercetarile infestand alti 29 de prizonieri cu beri-beri. Rezultatul: doi morti cunoscuti.

1915 – Un doctor din Mississippi infesteaza cu pelagra 12 albi dintr-un azil, cautand sa descopere un remediu.

1931 – Dr. Cornelius Rhoads infesteaza mai multi subiecti umani cu celule canceroase. Mai tarziu, acelasi Cornelius Rhoads, in cadrul lui “US Army Biological Warfare”, expune radiatiilor soldati americani, precum si pacienti civili dintr-un spital.

1932 – Incepe experimentul numit stiintific “The Tuskegee Syphilis Study”. Unui numar de 200 de negri, bolnavi de sifilis, le este ascunsa maladia de care sufera, nu li se aplica nici un tratament si sunt folositi drept cobai umani pentru a urmari evolutia bolii, fara interventie medicamentoasa. In consecinta, toti cei 200 de negri mor. Familiilor acestora li s-a ascuns faptul ca bolnavilor nu li se aplicase niciodata vreun tratament.

1935 – incidentul “pelagra”. Dupa ce timp de doua decenii milioane de oameni au murit de pelagra, “US Public Health Service” (Serviciul de Sanatate Publica din SUA) anunta ca a decis sa stopeze maladia. Directorul agentiei citate recunoaste insa ca, de 20 de ani, agentia stia ca pelagra este cauzata de o deficienta de niacin, dar nu se reactionase pentru ca cele mai multe decese se constatasera doar in mediile saracacioase ale negrilor.

1940 – Guvernul american inoculeaza 12 cobai umani cu uraniu si plutoniu, fara stirea acestora, doar pentru a observa cum reactioneaza corpul uman la bombardament atomic. Se constata osteoporoza, infectia tractului urinar si slabirea oaselor.

1940 – 400 de detinuti din Chicago sunt infestati cu malarie, ca sa se studieze efectele unor medicamente noi in combaterea maladiei. La Tribunalul de la Nurnberg doctorii germani, judecati drept criminali de razboi, au invocat exact acest experiment american, atunci cand au fost acuzati de practici asemanatoare.

Razboiul mondial a accelerat experimentele pe fiinte umane

1942 – “Chemical Warfare Services” infesteaza cu gaz mustar 4000 de oameni, din randul adventistilor de ziua a saptea, care prefera sa serveasca drept cobai umani decat sa mearga pe front.

1944 – US Navy utilizeaza subiecti umani pentru a testa mastile de gaze si echipamentul de protectie. Pentru aceasta, subiectii erau inchisi in camere de gazare si probau echipamentul de protectie.

1945 – Operatiunea “Paperclip”. Americanii recruteaza masiv savanti germani, carora le ofera imunitate si identitati secrete, in schimbul angajamentului acestora ca vor participa la proiectele secrete americane.

1945 – Proiectul “Manhattan”, Programul F, implementat de “US Atomic Energy Commission” (AEC). Cel mai amplu studiu privind efectul fluoridelor, componenta chimica importanta in productia bombei atomice. Cunoscuta ca una dintre cele mai toxice chimicale, fluorida afecteaza sistemul nervos central, dar informatiile stiintifice sunt ascunse de teama legilor federale, care puteau afecta productia de bombe atomice.

1946 – Noi ordine stabilesc pentru subiectii folositi drept cobai umani ca termenul “experiment” sa fie inlocuit cu cel de “investigatie” sau “observatie” in toate rapoartele medicale.”[1]

SURSE

  1. Vladimir Alexe – http://www.ziua.ro/display.php?data=2003-08-02&id=124087&kword=mk+ultra
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...