CIA și KGB au dezvoltat tehnologii și tehnici psihotronice

Distribuie!

“In 1947, sub conducerea noului director CIA, contraamiralul Roscoe Hillenkoeter s-a aprobat ordinul secret NSV-4A care viza punerea in aplicare a operatiunilor de razboi psihologic, in Europa. De partea cealalta a Cortinei de Fier, sovietele pregateau aceleasi strategii de lupta, in campul mental.

Pentru americani, care se declarau aparatorii democratiei si ai drepturilor omului, aceste tehnici neconventionale de lupta erau, la nivel oficial inacceptabile, de aceea, incepand cu aparitia unui alt ordin secret, semnat de insusi presedintele SUA, NSC-10/2 se pun bazele “proiectelor negre” finanatate din “bugete negre”, tinute deoparte de ochii publicului, dar si de Congres.


Unul dintre domeniile instrumentat de catre CIA era controlul distal al mintilor si al personalitatilor. Sub protectia conceptului moral: “apararea securitatii nationale”, oficialii americani, inclusiv Comisia pentru Energia Atomica, NASA si unitati ale Ministerului Apararii au lansat si experimentat programe macabre care includeau depersonalizarea, spalarea creierelor, asasinate, studierea drogurilor psihoactive, experimente stiintifice pe cobai umani, etc.

Inca din anii ’40 generalul William Donovan, directorul; Biroului de Servicii Strategice (OSS) insarcinase o echipa formata din experti sa studieze si sa aplice modificarea prin mijloace chimice si psihologice ale comportamentului si ale perceptiilor umane. Echipa lui Donovan, alintat de subordonati “Bill Salbaticul” era hotarata sa descopere un “ser al adevarului”, astfel incat au inceput sa combine in laborator scopalina, barbiturice, marijuana si mescalina.


Beneficiind de suportul savantilor nazisti scapati de Nuremberg prin acorduri secrete, ofiterii si oamenii de stiinta ai CIA au inceput cateva experimente barbare folosind tinte umane, de multe ori selectate dintre civili. Exact aceleasi programe erau autorizate de catre Kremlin, KGB-ul primind unda verde de a dezvolta tehnologii si tehnici psihotronice.

In zorii anilor ’50 se amorsa razboiul psihotronic cel care a tinut intr-un echilibru fragil cele doua modele experimentale: consumismul conservator aparat de catre NATO – SUA si comunismul revolutionar reprezentat de Pactul de la Varsovia-Rusia!”

Sursa: https://psihotronica.blogspot.com/2010/03/razboiul-rece-predicatele-conflictului.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...