Proiectele CIA și KGB de control mental

Distribuie!

“In 1977, Sidney Gottlieb, un important ofiter al Agentiei Centrale de Informatii (CIA) implicat in experimente stiintifice pe cobai umani, a fost invitat sa raspunda in fata Senatului la o serie de intrebari legate de activitatea Agentiei in operatiuni de control cerebral. Senatorul Richard Scheweiker l-a intrebat despre faimosul proiect cunoscut sub numele de RHIC (Radio Control Hipnotic Intercerebral), conform caruia unii subiecti au cipuri implantate.

Gottlieb a incercat sa iasa elegant din aceasta capcana afirmand: “Dupa cate imi amintesc, lumea a fost tot timpul interesata de efectele pe care le are campul de unde radio asupra oamenilor care stau in raza lor si se prea poate ca undeva, intr-unul din numeroasele proiecte, cineva sa fi incercat sa vada daca nu cumva poti hipnotiza mai usor un om care sta in raza radioului…”


De fapt, CIA derula mai multe programe de control al creierelor numite codificat: MKULTRA, MKSEARCH, MKACTION, MKNAOMI, ARTICHOKE si BLUEBIRD. Toate implicau subiecti umani.

Dupa desecretizarea unor arhive ale Agentiei, opinia publica a putut afla, direct de la sursa cu ce se ocupau proiectele respective: “In dosarele Agentiei exista o evidenta care atesta ca cercetarea sponsorizata de CIA, prin care erau efectuate teste umane, se desfasura inca dinainte de 1963, in domeniul controlului comportamental. Erau folosite unele tehnici ce implicau hipnoza si drogurile -initial LSD- in cadrul proiectului MKULTRA si al altor proiecte asemanatoare” (Scrisoare oficiala a CIA adresata dr. Armen Victorian, autorul lucrarii Manipularea Creierelor).


URSS derula in aceasi perioada experimente asemanatoare. Brejnev a avertizat America ca are posibilitatea de a termina razboiul rece prin mijloace psihotronice.Dr. A.V Kalinet-Briukanov, presedintele Asociatiei de Cercetari Stiintifice din URSS conducea o echipa de savanti, finantati de KGB, care se ocupa de amplificarea perceptiei extrasenzoriale.

Experimentele efectuate pe cobai umani constau in utilizarea drogurilor psihedelice, chirugie pe creier si construirea unor campuri magnetice deosebit de puternice. In perioada cat a fost sef al KGB-ului, Iurii Andropov, ulterior presedintele URSS s-a ocupat in mod direct in dezvoltarea unui nou sistem de arme strategice care ar putea depasi armele nucleare. Era vorba despre Arsenalul PSI.”

Sursa: https://psihotronica.blogspot.com/2010/03/proiectele-cia-si-kgb-de-control-mental.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...