Nikola Tesla și invențiile sale

Distribuie!

Maşina de citit gânduri

Tesla plănuia, se pare, să inventeze o maşină de citit şi chiar de “fotografiat” gândurile.


“În 1893, în timp ce făceam o serie de investigaţii, am început să fiu convins că o imagine anume, formată în gând, produce o imagine corespondentă pe retină, care poate fi citită de aparatul potrivit”, declara el, în septembrie 1933.

Desigur, planul său nu a devenit realitate, dar ideea continuă să provoace oamenii de ştiinţă.


Transmisia video

Într-un alt interviu, Tesla a vorbit despre dispozitive ale viitorului care le-ar permite oamenilor să vadă, în timp real, evenimente care se petrec la distanţă.

”Am putea să vedem ceremonia de învestire a unui preşedinte, un joc de baseball, un cutremur sau o luptă de parcă am fi prezenţi în locul respectiv”, spunea Tesla, iar transmisiile video live de astăzi confirmă că proiectele întrevăzute de Tesla nu

Electricitate fără fir

Poate una dintre cele mai mari ambiţii ale lui Tesla a fost să transmită energie electrică, fără fir, pe distanţe lungi. El a reuşit chiar să demonstreze că este posibil să aprinzi o lampă fără fir, printr-o metodă aparte, a cuplajului inductiv, dar nu a reuşit să construiască un sistem de acest tip.

Cu toate acestea, în prezent, cercetătorii au rafinat mai multe tehnici care ar aduce visul lui Tesla mai aproape de realitate – de exemplu, prin intermediul unor încărcătoare fără fir care să alimenteze aparatura digitală.

Contactul cu extratereştri

În 1899, în timpul petrecut în Colorado, Tesla a captat, cu ajutorul instrumentelor sale, mai multe semnale radio despre care a crezut că sunt de origine extraterestră.

Comunitatea ştiinţifică nu a crezut, la acea dată, teoria lui Tesla, dar mai târziu s-a sugerat că a fost vorba de unde radio cosmice, un fenomen care nu era cunoscut la acea vreme.

Celularele

In 1901, Tesla i-a propus lui J.P. Morgan să creeze un sistem care să permită transmiterea de mesaje instant între comunicatori, prin intermediul unor dispozitive care să încapă într-un buzunar, adică telefoanele mobile de astăzi.

Sursa: https://adevarul.ro

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...