Lumea alchimică: nimeni nu va descoperi accesul către ea, dacă nu şi-a deschis mai întâi sufletul

Distribuie!

“Este bine să precizăm din ce punct de vedere putem considera lumea alchimiei ca fiind “închisă”. Ca orice activitate care provine din poezie, alchimia este larg deschisă în profunzimile sale intime către infinitul tuturor posibilităţilor şi către toate cerurile. Accesul la ea nu este restricţionat decât pentru cei care şi-au astupat urechile şi nu mai aud vorbele naturii, la fel cum poezia va fi mereu închisă pentru cei care au pierdut contactul cu spiritul.

Aici revine ca un ecou din secolul al XV-lea aforismul celebrului Nicolas Valois: “Răbdarea este scara filosofilor, iar umilinţa este poarta grădinii lor.” Aşa cum există minerale şi metale extrase din mină, unde trăiau limitate în starea lor, inapte să evolueze, la fel există şi oameni care au pierdut minunatele posibilităţi ale copilăriei, renunţând la deschiderea inimii în favoarea maturităţii intelectuale.


Este ceea ce afirmă “locuitorul Nordului”: “… Iată aici cauza primară şi adevărată pentru care Natura a ascuns acest Palat deschis şi regal atâtor filosofi, chiar şi celor cu spirit foarte subtil; îndepărtându-se, încă din tinereţea lor, faţă de drumul simplu al Naturii, prin concluzie aparţinând Logicii şi Metafizicii, şi înşelaţi chiar de iluziile celor mai bune cărţi, ei îşi imaginează că această artă este mai profundă şi mai dificilă decât orice altă metafizică; deşi Natura ingenuă merge şi aici, ca în toate operaţiile sale, cu un pas drept şi simplu.”

În ce priveşte lumea alchimică, nimeni nu va descoperi accesul către ea, dacă nu şi-a deschis mai întâi sufletul; metalul nu poate fi abordat fără deschidere mentală. Situată în centrul lucrurilor, “fortăreaţa” alchimică nu este totuşi un loc împrejmuit pe care l-am putea înconjura, ci este un spaţiu infinit; ea se întinde dincolo de cadrul în care starea noastră de conştiinţă cotidiană ne ţine prizonieri, iar noi trebuie să îi găsim intrarea chiar în centrul fiinţei noastre. O serie de porţi care presupun existenţa unei serii de chei, pe care le putem descoperi doar dacă le căutăm.”[1]


SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/alchimia-o-stiinta-misterioasa-si-fascinanta
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...