Spionajul PSI: Puterea mentală, focalizată corect, ar putea dezvălui complet secretele şi măsurile de securitate ale inamicului şi nu numai

Distribuie!

“Funcţie stranie

Făcut public în 1996, raportul a trecut mult timp neobservat, zăcînd într-o cutie la Arhivele Naţionale din University Park, Maryland. Intitulat „Parapsihologia în spionaj: o evaluare personală şi concluzii“, raportul îl are ca autor pe dr. Kenneth A. Kress, un inginer CIA care lucra la Departamentul tehnic (OTS).


Kress s-a ocupat de acţiunile zilnice din cadrul proiectului şi a devenit unul dintre cei mai celebri suporteri ai parapsihologiei din CIA. Lucrînd în acest domeniu, Kress a ocupat ceea ce ar putea constitui una dintre cele mai stranii funcţii în CIA, cea de ofiţer pentru proiecte paranormale.

Arma teribilă


Tehnica vederii la distanţă a fost o opţiune firească pentru Kress, ofiţerul de informaţii care avea un gust aparte pentru ştiinţele paranormale. Tehnica RV este o formă de percepţie extrasenzorială (ESP), un fenomen psihic intenţionat, care a stîrnit vii dezbateri în rîndul oamenilor de ştiinţă.

Dacă RV ar putea fi verificată ca o modalitate viabilă de a vedea oameni şi locuri îndepărtate, au spus Kress şi alţii ca el, CIA sau serviciile secrete ruse ar avea cea mai tare armă în domeniul spionajului. Puterea mentală, focalizată corect, ar putea dezvălui complet secretele şi măsurile de securitate ale inamicului şi nu numai.

Demonstrată, dar neînţeleasă

După ce a trecut în revistă operaţiunile CIA de explorare a psihokineticii (capacitatea de a afecta obiectele fizice prin puterea minţii), Kress s-a ocupat pe larg de chestiunile care ţin de vederea la distanţă. El a dezvăluit faptul că CIA s-a aventurat în studierea percepţiei extrasenzoriale cu zece ani înainte de începerea propriu-zisă a proiectului.

El a menţionat un studiu din 1961 despre aceste fenomene, care a fost efectuat în mod secret, sub auspiciile proiectului MKULTRA – programul CIA consacrat experimentelor asupra minţii şi comportamentului. Studiul, făcut de cercetătorul Stephen Abrams de la Universitatea Oxford, pretinde că percepţia extrasenzorială a fost demonstrată, dar nu înţeleasă.

Investiţie modestă

După cum declară Kress, Russel Targ şi Harold Puthoff, doi fizicieni de la Stanford Research Institute, sînt cei care au reanimat cercetările CIA în domeniul citirii gîndurilor şi vederii la distanţă. Institutul din California este cel care a lucrat pentru agenţiile americane militare şi de informaţii, ocupîndu-se de cea mai mare parte a activităţii CIA în domeniul vederii la distanţă. Totul a început în 1972, cînd Targ şi Puthoff au convins Oficiul pentru Servicii Tehnice să investească modesta sumă de 874 de dolari într-un proiect de cercetare psihologică.

Testul a decurs bine şi în curînd suma a crescut cu încă 2.500 de dolari. Oficiul a fost pe deplin convins de utilitatea efortului în domeniul cercetării psihologice şi şi-a mărit investiţia la 50.000 de dolari. În cele din urmă, CIA a cheltuit aproximativ 750.000 de dolari pe cercetarea şi dezvoltarea capacităţilor de spionaj prin intermediul abilităţilor psihice, potrivit unui raport dat publicităţii în anii ’90.

Risc politic

După cum susţine Kress, finanţarea unor asemenea proiecte a declanşat aprige dispute la sediul CIA. La mijlocul anilor ’70, şefii CIA erau atît de stînjeniţi de scandal, încît nu prea au arătat entuziasm pentru proiectul similar tehnicilor RV, dar care avea de-a face cu extraordinare şi stranii capacităţi ale simţului auditiv.

Într-un astfel de moment de cotitură, scrie Kress, William Colby, pe atunci director-adjunct al CIA, şi directorul CIA, James Schlesin-ger, au decis că proiectul era prea sensibil şi stînjenitor pentru a fi continuat. CIA se afla în plin scandal din cauza rolului jucat în afacerea Watergate, aşa că a conside-rat că dezvoltarea acestei noi şi stranii forme de spionaj era un proiect ce comporta un risc politic prea mare.”[1]

SURSE

  1. https://www.old.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=tematic&s_id=6836
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...