Floarea vieţii, sămânţa vieţii și solidele platonice

Distribuie!

“Floarea vieţii, sămânţa vieţii, solidele platonice

Un alt simbol foarte important care se regăseşte în vestigii și artefacte descoperite pe întreg cuprinsul globului, cu o vechime de 6.000 până la 10.000 de ani, este Floarea Vieţii. Acest simbol este alcătuit din cercuri spaţiate egal, suprapuse, după o simetrie hexagonală şi arată ca o floare, de unde îi şi provine numele.


Poate fi observat în Egipt la templul lui Osiris, în Oraşul Interzis din China, în sinagogile din Galileea (Israel), în templele din India, în La Mesquita (Spania), în Turcia, Japonia şi în multe alte locuri. Leonardo da Vinci a petrecut mult timp studiind și contemplând modelul Florii Vieţii şi a folosit proprietăţile matematice ale acesteia în creațiile sale artistice celebre.

Doar privind acest simbol, sau urmărind să numeri cercurile pe care le conține, apare o impresie vie și magică în conștiință, şi nu este de mirare că din cele mai vechi timpuri și până în prezent, oamenii au fost şi sunt profund îndrăgostiţi de Floarea Vieţii.


În interiorul Florii se află Sămânţa

Sămânţa Vieţii este un simbol inclus în Floarea Vieţii, alături de multe alte simboluri de mare însemnătate, precum Cubul lui Metatron.

Corpurile geometrice numite poliedre regulate sunt caracterizate de laturi cu lungimi egale. Cubul, tetraedrul, dodecaedrul, icosaedrul, octaedrul sunt astfel de poliedre şi reprezintă ceea ce Platon a denumit cele cinci solide platonice. Acestea devin vizibile în Floarea Vieţii când sunt trasate linii drepte pentru a conecta centrele diferitelor cercuri din interior. Este uimitor să descoperi cum toată această simetrie se dezvăluie a fi inclusă într-un model sintetic care este creat cu ajutorul matematicii.

Întrucât în multe tradiţii spirituale cercurile şi curbele reprezintă aspectul feminin, în timp ce unghiurile şi liniile drepte reprezintă aspectul masculin, simbolul Florii Vieții ne revelează, de asemenea, un echilibru dumnezeiesc dinamic al celor două polarităţi.”[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/geometria-sacra-tipare-matematice-prezente-intr-un-mod-tainic-in-natura-la-nivelul-trupului-al-mintii-si-al-spiritului/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner