Falsa teorie a încălzirii globale

Distribuie!

“Nu toti oamenii de stiinta sunt de acord ca civilizatia umana este responsabila pentru incalzirea globala, iar unii nu cred nici macar ca exista un asemenea fenomen. In acest material vom dezvolta cateva dintre teoriile contrare, sustinute de importanti oameni de stiinta.

1. Incalzirea globala exista in acest moment sau a incetat


Mai multi profesori, printre care si Timothy F. Ball, de la Universitatea Winnipeg, sunt de parere ca dovezile privind incalzirea climei sunt eronate pentru ca pornesc de la date false. „Temperaturile au scazut din 1940 pana in 1980, iar consensul era ca suntem intr-o perioada de racire. Din 1990 temperaturile par a creste din nou si acum incalzirea globala pare a fi din nou la moda. Ciclul incepe de la capat si temperaturile globale indica acum o racire”, a declarat profesorul, scrie realitatea.net.

Si Vincent R. Gray, chimist si fondatorul New Zealand Climate Science Coalition, sustine ca afirmatia stiintifica ale IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), cum ca globul pamantesc se incalzeste din cauza cresterii nivelului de dioxid de carbon, generata de emisiile artificiale ale oamenilor, este eronata pentru ca se bazeaza pe dovezi false.


2. Modelele climatice furnizate de Intergovernmental Panel on Climate Change sunt indoielnice

Hendrik Tennekes, fost director de cercetare la Institutul Regal de Metorologie din Olanda si Antonino Zichichi, profesor emerit de fizica nucleara de la Universitatea Bologna si presedinte al Federatiei Mondiale a Oamenilor de Stiinta, sunt de parere ca modelele climatologice folosite de IPCC sunt incoerente si invalide din punct de vedere stiintific.

3. Incalzirea globala este cauzata de procese naturale

Aceasta teorie are si cei mai multi adepti printre oamenii de stiinta sceptici. Printre cei mai importanti se afla Khabibullo Abdusamatov, matematician si astronom la Pulkovo Observatory de la Academia Rusa de Stiinta: „Incalzirea globala nu rezulta din emisiile de gaze de sera in atmosfera, ci din pricina nivelului crescut al radiatiilor solare din ultimul secol. Modificarile aduse de gazele de sera atmosferei nu au o baza stiintifica”.

William M. Gray, profesor emerit si seful Proiectului de Meteorologie Tropicala de la Universitatea de Stat din Colorado, considera ca aceasta mica „incalzire” datoreaza unor modificarilor naturale ale curentilor oceanici. Aceste variatii sunt foarte putin intelese, iar rasa umana nu are nicio legatura cu modificarile de temperatura. Eu cred ca este una dintre cele mai mari farse facute vreodata. Foarte multi oameni au un interes direct in incalzirea globala, cu toate laboratoarele si cercetarile. Ideea este sa sperii publicul pentru a obtine mai multe fonduri”.

Tad Murphy, oceanograf, profesor la Departamentul de Inginerie Civila si Stiintele Pamantului, de la Universitatea din Ottawa: „Incalzirea globala este cea mai mare pacaleala facuta oamenilor. Nu exista niciun fel de incalzire din cauza omului. Atmosfera nu s-a schimbat in ultimii 280 de milioane de ani si intotdeauna au fost cicluri de incalzire si racire. Perioada cretacicului a fost cea mai calda. Ai fi putut creste rosii la Polul Nord.”

Fred Singer, profesor emerit de Stiinte ale Mediului de la Universitatea din Virginia: „Efectul gazelor de sera este cat se poate de real. Efectul este insa insignifiant si foarte greu de detectat. Nu inseamna sa este si negativ; eu si alti multi alti economisti suntem de parere ca incalzirea este ceva bun”.

Sugestia unei conspiratii care sa promoveze teoria incalzirii globale a fost prezentata pentru prima oara intr-un documentar, The Greenhouse Conspiracy, difuzat pe Channel Four in Anglia, in 1990. Filmul arata ca oamenilor de stiinta, care erau impotriva acestei teorii, le-au fost refuzate fonduri. Patrick Michaels, doctor in climatologie si unul dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta care se opune teoriei incalzirii globale a incercat totusi sa sublinieze ca nu este vorba de o conspiratie, ci mai degraba o coalitie de interese.

Aceasta coalitie contine nume mari (presupusi membri): Al Gore (fost vice-presedinte al Statelor Unite), James Wolfensohn (fostul presedinte al Bancii Mondiale), James Gustave Speth (directorul Programului de Dezvoltate a Natiunilor Unite), Shridath Ramphal (fost secretar general al Commonwealth), Ingvar Carlsson (fost prim-ministru al Suediei), Mikhail Gorbachev si George Bush Senior.

Un raport realizat de o comisie a Senatului Statelor Unite, actualizat in 2009, citeaza aproape 700 de oameni de stiinta, din intreaga lume, care nu sunt de acord cu faptul ca la baza incalzirii globale sta rasa umana.”

Sursa: https://www.bzi.ro/falsa-teorie-a-incalzirii-globale-751293

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...