Incălzirea globală nu rezultă din emisiile de gaze de seră în atmosferă, ci din pricina nivelului crescut al radiațiilor solare din ultimul secol. Modificările aduse de gazele de seră atmosferei nu au o bază științifică

Distribuie!

“Aceasta teorie are si cei mai multi adepti printre oamenii de stiinta sceptici. Printre cei mai importanti se afla Khabibullo Abdusamatov, matematician si astronom la Pulkovo Observatory de la Academia Rusa de Stiinta: „Incalzirea globala nu rezulta din emisiile de gaze de sera in atmosfera, ci din pricina nivelului crescut al radiatiilor solare din ultimul secol. Modificarile aduse de gazele de sera atmosferei nu au o baza stiintifica”.

William M. Gray, profesor emerit si seful Proiectului de Meteorologie Tropicala de la Universitatea de Stat din Colorado, considera ca aceasta mica „incalzire” datoreaza unor modificarilor naturale ale curentilor oceanici. Aceste variatii sunt foarte putin intelese, iar rasa umana nu are nicio legatura cu modificarile de temperatura. Eu cred ca este una dintre cele mai mari farse facute vreodata. Foarte multi oameni au un interes direct in incalzirea globala, cu toate laboratoarele si cercetarile. Ideea este sa sperii publicul pentru a obtine mai multe fonduri”.


Tad Murphy, oceanograf, profesor la Departamentul de Inginerie Civila si Stiintele Pamantului, de la Universitatea din Ottawa: „Incalzirea globala este cea mai mare pacaleala facuta oamenilor. Nu exista niciun fel de incalzire din cauza omului. Atmosfera nu s-a schimbat in ultimii 280 de milioane de ani si intotdeauna au fost cicluri de incalzire si racire. Perioada cretacicului a fost cea mai calda. Ai fi putut creste rosii la Polul Nord.”

Fred Singer, profesor emerit de Stiinte ale Mediului de la Universitatea din Virginia: „Efectul gazelor de sera este cat se poate de real. Efectul este insa insignifiant si foarte greu de detectat. Nu inseamna sa este si negativ; eu si alti multi alti economisti suntem de parere ca incalzirea este ceva bun”.


Sugestia unei conspiratii care sa promoveze teoria incalzirii globale a fost prezentata pentru prima oara intr-un documentar, The Greenhouse Conspiracy, difuzat pe Channel Four in Anglia, in 1990. Filmul arata ca oamenilor de stiinta, care erau impotriva acestei teorii, le-au fost refuzate fonduri. Patrick Michaels, doctor in climatologie si unul dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta care se opune teoriei incalzirii globale a incercat totusi sa sublinieze ca nu este vorba de o conspiratie, ci mai degraba o coalitie de interese.

Aceasta coalitie contine nume mari (presupusi membri): Al Gore (fost vice-presedinte al Statelor Unite), James Wolfensohn (fostul presedinte al Bancii Mondiale), James Gustave Speth (directorul Programului de Dezvoltate a Natiunilor Unite), Shridath Ramphal (fost secretar general al Commonwealth), Ingvar Carlsson (fost prim-ministru al Suediei), Mikhail Gorbachev si George Bush Senior.

Un raport realizat de o comisie a Senatului Statelor Unite, actualizat in 2009, citeaza aproape 700 de oameni de stiinta, din intreaga lume, care nu sunt de acord cu faptul ca la baza incalzirii globale sta rasa umana.”

Sursa: https://www.bzi.ro/mari-conspiratii-incalzirea-globala-este-cauzata-de-procese-naturale-760468

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...