Dincolo de limitele percepţiei ochiului uman

„Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ”Dincolo de Ştiinţă”, Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.
Noi, oamenii, cu trimişii noştri robotizaţi pe planete îndepărtate, tehnologia noastră nucleară avansată şi capacitatea noastră de a comunica în toată lumea într-o clipă, ne simţim de multe ori stăpânii universului. Cu toate acestea, în jurul nostru există o dimensiune complet ascunsă, pe care de multe ori nu reuşim s-o detectăm. Trăim într-o lume de fenomene invizibile pentru că ochii noştri percep doar spectrul vizibil.
Lumea din jurul nostru este formată din energie: nu o putem vedea sau atinge, dar folosim tehnologia pentru a detecta domeniile energetice ale spectrului invizibil, cum ar fi câmpurile electromagnetice, razele infraroşii şi ultraviolete. Ştim că există reţeaua de Internet wireless, deoarece ne conectăm dispozitivele la aceasta, dar nu o putem vedea cum pătrunde în mediul nostru.
În secolul al XVII-lea, fizicianul şi matematicianul Isaac Newton, în timpul experimentelor sale în domeniul opticii, a folosit pentru prima dată cuvântul spectrum, cuvântul latin pentru „apariţie”, pentru a descrie efectul unei prisme ce descompune lumina soarelui în culorile curcubeului. El şi-a dat seama că există fenomene pe care ochii noştri nu le pot detecta.
Păsările şi alte animale pot detecta şi folosi câmpurile electromagnetice ale Pământului pentru a se deplasa şi a vâna. Spre deosebire de ochii animalelor şi insectelor, ochiul uman poate vedea doar anumite lungimi de undă din spectrul radiaţiilor electromagnetice. Există modificări spectaculoase de culoare pe care nu le putem vedea, dar animalele le pot distinge cu uşurinţă.
De exemplu, albinele pot vedea lumina ultravioletă, care le ajută să identifice florile. Mai mult, anul trecut, un studiu al revistei Science a arătat că florile şi albinele pot comunica între ele cu ajutorul bio-electromagnetismului. Într-un mod asemănător, păsările şi alte animale pot capta şi folosi câmpurile electromagnetice ale Pământului pentru a se deplasa şi vâna.”[1]
Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/dincolo-de-limitele-perceptiei-ochiului-uman–233775
SURSE
- http://epochtimes-romania.com/news/dincolo-de-limitele-perceptiei-ochiului-uman–233775
- Foto: theepochtimes.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.