Tabla de smarald i-a fascinant pe alchimiști de sute de ani. Se crede că acest scurt text ermetic este una dintre cele câteva scrieri care conțin informații cu privire la practica alchimiei și secretele universului

Distribuie!

“A deslușit Isaac Newton secretele «Tablei de Smarald», care i-a fascinat pe alchimiști sute de ani?

Unul dintre cei mai influenți oameni de știință ai secolului al XVII-lea, englezul Isaac Newton, a încercat să deslușească misteriosul text alchimic al Tablei de Smarald.


Tabula Smaragdina sau Tabla de smarald i-a fascinant pe alchimiști de sute de ani. Se crede că acest scurt text ermetic este una dintre cele câteva scrieri care conțin informații cu privire la practica alchimiei și secretele universului.

Issac Newton a tradus și a încercat să interpreteze un fragment din Tabla de Smarald, traducere aflată în prezent în cadrul Universității Cambridge. Documentul prezintă, de asemenea, mai multe detalii despre puterile pe care alchimiștii considerau că le-ar putea obține dacă ar stăpâni informațiile esoterice cuprinse în Tabla de Smarald.


Astfel, oricine ar înțelege cu adevărat sensul profund al textului ar deveni stăpân asupra vieții și asupra morții. Răspunsul din spatele unei astfel de cunoașteri stă, potrivit lui Newton, în spatele cifrei 3, aceasta legând întregul univers: „Trei este marele mister, provine din cel mai mare”.

Traducerea lui Isaac Newton

„1) Acest adevăr fără falsitate, sigur, cel mai sigur.
2) Ceea ce este dedesubt este la fel cu ceea ce este deasupra și ceea ce este deasupra este la fel cu ceea ce este dedesubt pentru a constitui miracolul unui singur lucru.
3) Și cum toate lucrurile au fost create din unul, prin contemplarea lui: astfel toate lucrurile își au nașterea din acest unic lucru prin adaptare.
4) Soarele este tatăl său și Luna mama.
5) Vântul l-a purtat în pântec, Pământul l-a hrănit.
6) Tatăl tuturor perfecțiunilor din întreaga lume este aici.
7) Forța sau puterea sa este întreagă dacă este convertită în Pământ.
7a) Va separa Pământul de Foc, subtilul de grosier, cu multă pricepere.
8) Ascende de la Pământ către cer și apoi iarăși descende către Pământ și primește forța lucrurilor superioare și inferioare.
9) Prin aceasta înseamnă că vei avea gloria întregii lumi și astfel toate obscuritățile vor zbura de la tine.
10) Forța sa este deasupra tuturor forțelor, căci disipează fiecare lucru subtil și penetrează fiecare lucru solid.
11) Așa a fost lumea creată.
12) De aici sunt și vin adaptări admirabile și acestea sunt metodele.
13) Astfel sunt numit Hermes Trismegist (de 3 ori încoronat), având cele 3 părți ale filosofiei întregii lumi.
14) Ceea ce am spus despre operația Soarelui este împlinit și încheiat.””[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/a-deslusit-isaac-newton-secretele-tablei-de-smarald-care-i-a-fascinat-pe-alchimisti-sute-de-ani/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...