Creierul uman poate crea structuri geometrice multidimensionale de pâna la 11 dimensiuni

Distribuie!

„Neurologii au descoperit faptul că omul, mai exact creierul uman, poate crea structuri geometrice multidimensionale care funcționează în 11 dimensiuni. Suntem obișnuiți să vedem lumea dintr-o perspectivă 3-D, însă rezultatele acestui nou studiu ar putea fi următorul pas major în înțelegerea structurii creierului uman, care este cel mai complex lucru.

Potrivit celor de la Science Alert, specialiștii s-au folosit de o ramură a matematicii, topologia algebrică, pentru a descrie proprietățile obiectelor și ale spațiilor, indiferent de cum își modifică forma. Prin intermediul acesteia, cercetătorii au putut vedea în detaliu rețelele neuronale pentru a identifica structurile care stau la baza lor.

Astfel, investigațiile au arătat faptul că deținem un grup de neuroni care pot crea obiecte geometrice de o complexitate nemaivăzută 3-D, 4-D, 5-D etc. Potrivit estimărilor, creierul uman are 86 de miliarde de neuroni uimitori, cu conexiuni multiple, formând împreună o vastă rețea celulară.

Creierul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior, ce coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile primite. De fapt, nu toate informațiile de la nervii periferici ajung până la scoarța cerebrală; unele, prin împletiturile nervilor (plexuri) sunt reținute la unii centri nervoși externi, precum măduva spinării sau bulbul rahidian. Deci, la unele informații reacționăm inconștient, prin reflexe.

Așadar, ce perspective nebănuite putem intui în urma acestei descoperiri? Este omul o ființă multidimensională? Cu timpul, știința ne va oferi și mai multe surprize…”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=12861
  2. Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...