Cum percepe sufletul unui om lumea atunci când iese din corp?

Distribuie!

“Experienţe

Doctorul în medicină şi filozofie Raymond Moody a continuat aceste studii pentru a dovedi existenţa “vieţii” după moarte. A studiat aproximativ 150 de cazuri, începînd din 1972, pe care le-a împărţit în trei categorii principale.


Experienţe trăite de persoane reanimate după ce au fost declarate moarte, experienţe trăite de persoane care au suferit accidente, răni grave sau maladii şi au văzut moartea de foarte aproape şi experienţe trăite de persoane care, pe punctul de a muri, au descris percepţiile din acele momente.

Doctorul K. Ring a încercat timp de 13 ani să verifice afirmaţiile doctorului Moody pe propriii pacienţi. Pe de altă parte, cardiologul Michael B. Sabom făcea acelaşi lucru. Ambii au ajuns la concluzia că doctorul Moody a obţinut rezultate corecte.


Pe scurt, toţi au dedus că o persoană care moare se simte atrasă într-un spaţiu întunecat ca un tunel. Are senzaţia că părăseşte corpul fizic şi priveşte din afara lui ca un spectator la tot ce se întîmplă în jurul său. La această scenă participă cu o tensiune emoţională, uimită, deseori neliniştită.

Obişnuindu-se apoi cu această stare, începe să se deplaseze instantaneu pe orice distanţă, traversează obiecte solide sau persoane şi percepe altfel timpul. Observă apoi în jurul său părinţii, rudele sau prietenii care au murit înaintea sa, după care o lumină intensă învăluie totul, producînd o stare de extaz.

Simte că lumina aceea emană o prezenţă spirituală ce degajă iubire, care-l îndeamnă să realizeze bilanţul vieţii trăite. Astfel, el vede instantaneu toate evenimentele avute în viaţa pe care acum le judecă obiectiv. Ajunge apoi la o frontieră parcă între viaţă şi moarte, pe care caută să o treacă, simţindu-se fericit acolo, încît nu mai vrea să revină.

Dintr-o dată însă vede persoane dragi pe care le lasă în urmă sau lucruri nerezolvate în viaţă şi cu dorinţa de a se reîntoarce se simte “aspirat” în viaţă şi reintegrat în corpul său fizic, în cele din urmă recăpătîndu-şi conştienţa.

 

O astfel de experienţă marchează profund persoana respectivă şi îi modifică acesteia comportamentul, înţelegînd altfel viaţa. După aceea îi este greu să comunice stările prin care a trecut de frică să nu fie greşit înţeles.

Autor: Romulus Popescu”

Sursa: https://m.jurnalul.ro/paranormal/relatari-de-dincolo-de-moarte-315799.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...