Cercetătorii au descoperit existența unui imens ocean în interiorul planetei noastre, cu un volum de trei ori mai mare decât oceanele de la suprafața Terrei

Distribuie!

“Cercetători de la University of Alberta, Canada, au descoperit existența unui imens ocean în interiorul planetei noastre, cu un volum de trei ori mai mare decât oceanele de la suprafața Terrei.

Această descoperire uimitoare sugerează că apa de la suprafața pământului provine din interior ca „parte a unui ciclu planetar complet al apei”, detronând astfel teoria conform căreia apa a ajuns pe Pământ prin intermediul cometelor înghețate care au trecut pe lângă planeta noastră cu milioane de ani în urmă.


În luna martie a anului trecut, specialiștii canadieni au descoperit în interiorul unui diamant provenit de la o mare adâncime prezența unei bucăți de ringwoodit, un material a cărui existență fusese anticipată în urmă cu 50 de ani. Ringwooditul, care are în compoziția sa 2,5% apă, i-a făcut pe cercetători să creadă că în adâncul Pământului se află ascuns un rezervor de apă.

Conform lui Graham Pearson, geochimist la Universitatea din Alberta, „aceasta este o dovadă clară care demonstrează indubitabil existența unor zone cu apă în adâncul Pământului.”


Confirmarea a venit destul de repede. În luna iunie 2014, cercetători de la Universitatea din Evanston, Illinois au evidențiat prezența unui imens ocean la o adâncime de aproximativ 650 de kilometri în interiorul Pământului. Datele au fost furnizate de studiul propagării undelor seismice apărute în urma a peste 500 de cutremure, cu ajutorul a 2000 de seismometre.

Undele seismice se propagă prin interiorul Pământului, inclusiv prin miezul acestuia, și pot fi detectate apoi la suprafață. „Ele fac Pământul să vibreze ca un clopot câteva zile după aceea”, explică Steven Jacobsen, coordonatorul studiului.

Măsurând viteza de propagare a undelor la diferite adâncimi, echipa de cercetători a putut determina ce fel de straturi de roci sunt traversate de către unde. Învelișul de apă a fost detectat datorită încetinirii undelor și a timpului mai lung de care acestea au nevoie pentru a-l străbate.

„Unul dintre motivele pentru care planeta este dinamică, este prezența apei în interior”, spune Graham Pearson.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/cercetatorii-au-descoperit-un-soare-interior-care-incalzeste-planeta

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner