Un experiment extraordinar! Ce efecte are rugăciunea asupra sângelui nostru?

Distribuie!

“Faptul că în timpul slujbelor religioase în biserici oamenii simt pace şi o linişte sufletească, o spun mulţi enoriaşi. Mihail Lazorik din Ujgorod a hotărât să confirme ştiinţific impactul rugăciunii şi liniştii asupra organismului uman. Iar ulterior şi-a patentat rezultatele studiilor sale.

Mihail Lazorik este licenţiat în ştiinţe medicale, doctor docent în cadrul catedrei de terapie a Universităţii naţionale din Ujgorod, inventator emerit al Ucrainei, homeopat. El a patentat deja 166 de invenţii, la care a lucrat împreună cu studenţii săi.
Ideea de a studia impactul rugăciunii asupra sângelui i-a venit lui Lazorik cu 15 ani în urmă. Anterior el realizase studii despre impactul băilor asupra sângelui. Fiind un om credincios, care merge la biserică, el şi-a pus următoarea întrebare: se modifică oare structura sângelui în timpul rugăciunii? A purces la lucru împreună cu studenţii. A decis să nu implice slujitorii bisericii, pentru a nu exista niciun dubiu în privinţa efectului curativ universal al rugăciunii.
În total, 15 bărbaţi şi femei au fost de acord să participe la experiment, cu condiţia să nu le fie divulgate numele. Participanții la studiu sufereau de ateroscleroză, hepatită B, diferite patologii cardiace şi alte maladii.
În cadrul cercetării, echipa lui Lazorik a prelevat mai întâi probe de sânge capilar şi venos şi a efectuat un prim set de analize. Apoi pacientul sau cineva dintre rude rostea în gând sau cu voce tare o rugăciune, timp de 15-20 de minute. După aceea, se preleva o nouă probă de sânge pentru analize.
Rezultatele primului pacient ne-au uimit foarte tare, relatează Mihail Lazorik. Bărbatul a supravieţuit unui accident în care a murit fratele lui. El avea osteomielită. Când am comparat rezultatele analizelor sângelui înainte şi după rugăciune, s-a constatat că nivelul fagocitelor era de şase ori mai mic (în a doua probă, luată după rugăciune – n.r. ) decât până la experiment! La alţi bărbaţi – de trei ori mai mic, iar la femei – mai puţin, pentru că sunt mai emotive.
 
Astfel, s-a constatat că rugăciunea are un efect puternic. Aceasta se explică prin faptul că în timpul procesului inflamator se dezvoltă o agresiune împotriva sursei de infecţie, iar rugăciunea are efect calmant.
 
Prin studiul nostru am demonstrat că rugăciunea nu este opiu pentru popor. Când este citită cu voce tare, oscilaţiile sunetului acţionează asupra organismului omului şi generează modificări în structura sângelui. Asta deoarece, în timpul rugăciunii, noi includem conştiinţa, ochii, auzul şi vorbirea.””[1]

SURSE


  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=15238
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...