Un adolescent a fost vindecat de leucemie cu ulei de canabis

Distribuie!

“După ce un adolescent diagnosticat cu leucemie a reușit să supraviețuiască și să scape din ghearele unei cumplite boli maligne în urma administrării de canabis, va trebui să se efectueze noi studii legate de substanțele anti-cancer conținute în acest produs.

Callie Blackwell a decis să îi administreze canabis fiului său, pe nume Deryn, pe când copilul suferea de o formă rară și agresivă de leucemie. Spera că, astfel, îi va ameliora durerile și anxietatea. Potrivit The Independent, femeia a solicitat ca fiului său să-i fie prescrise analgezice pe bază de canabis. Dar fără succes! Așa că a apelat la un furnizor. Canabisul achiziționat în secret a fost fiert într-o oală sub presiune, după instrucțiuni găsite pe internet. Callie Blackwell credea că fiul ei oricum era pe moarte și, după cum povestește, voia doar să-i facă ultimele săptămâni de viață mai ușor de suportat. Dar s-a petrecut ceva neașteptat!


Copilul fusese diagnosticat la vârsta de 10 ani. Până la 14, trecuse prin mai multe runde de radio- și chemoterapie. Medicii susțineau că nu mai e nimic de făcut. Dar spre uimirea tuturor, copilul a supraviețuit. Și-a revenit, încetul cu încetul, din grava afecțiune. Azi studiază în domeniul gastronomiei și are, chiar, un loc de muncă cu timp parțial, ca bucătar vegan.

Pe de altă parte, medicii care se ocupă de tratarea cancerului susțin că povești similare celeia a tânărului Deryn nu pot dovedi eficiența unui tratament. Că sunt necesare studii clinice. Dr. Emma Smith, de la Cancer Research UK, susține că vindecarea băiatului este o știre nemaipomeită, dar că ar putea fi implicați numeroși (alți) factori și că nu se știe în ce măsură ar putea ajuta remediile pe bază de canabis.


La rândul său, dr. Wai Liu, cercetător în domeniul afecțiunilor maligne la St. George’s University of London a studiat efectele anti-cancer ale substanțelor existente în canabis, cum ar fi canabidiolul (CBD) și tetrahidrocanabinolul (THC). El susține că trebuie să facem distincția între rezultatele studiilor clinice și povestirile care circulă din om în om, dar că THC și CBD sunt compuși ce posedă proprietăți anti-cancer, cel puțin în condiții de laborator.

Recent, Universitatea Oxford a anunțat demararea unui nou program de cercetare (finanțat cu 10 milioane de lire sterline) în privința uzului medical al marijuanei. Conform ziarului The Independent, oamenii de știință vor explora beneficiile potențiale ale componenților canabisului, cu intenția de a crea noi tratamente pentru ameliorarea durerilor, cancerului și a afecțiunilor de tip inflamator. Actualmente, în Marea Britanie, deja există un medicament aprobat pe bază pe canabis, acesta fiind menit să reducă spasmele musculare ale pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă.”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/unui-adolescent-diagnosticat-cu-leucemie-i-s-a-administrat-canabis-iar-drogul-l-a-vindecat-in-mod-miraculos-ce-spun-medicii
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...