Gândirea, o proiectare în Univers

Distribuie!

“GÂNDIREA, O PROIECTARE ÎN UNIVERS

Spiritul este superior materiei. Această afirmație stă la baza filosofiei tibetane. Până la începutul secolului al XX-lea, Lhassa, capitala Tibetului, era zona unde străinii nu aveau acces. Alexandra David Neel a avut privilegiul de a vizita Lhassa în anul 1912. În anul 1927, ea publică o celebră carte despre un fenomen extraordinar, tulpa.


Pentru tibetani, tulpa este o proiecție materială realizată de spirit, după o lungă meditație. Tulpa poate lua forma unui om, animal, obiect, peisaj. Tulpa nu este o simplă viziune pentru că degajă miros sau emite sunete.
În America de Nord, șamanii au capacitatea de a părăsi corpul fizic și de a se deplasa alături de sufletul celor morți spre lumea de dincolo.

În numeroase religii orientale există principiul spiritual capabil de a genera apariții mentale. Unele dintre acestea sunt malefice. Tibetanii numesc aceste spirit gDon. Pentru mulți occidentali, spiritele sunt creații ale unei minți puerile, bolnave.


Tibetanii au un ritual prin care înlătură spiritele malefice care pot ataca sistemul nervos central, generând boli precum schizofrenia, epilepsia.

Tibetanii și demonii

Pentru tibetani, demonii sunt forțe care crează emoții ce nu mai pot fi controlate de conștient. În credința tibetană există patru tipuri de demoni care afectează fragilitatea corpului fizic, declanșează emoții perturbatoare, seduc omul împingându-l la gesturi necugetate și demonii morții. Forțele celor patru demoni vin din tendințele inconștientului, care poate genera monștri.

Gândirea, o proiectare în Univers

De pe marile înălțimi tibetane, prin ritualuri, gândirea este proiectată în Univers. Comunicarea cu Universul se realizează prin canale compuse din planuri de lumină. Această teorie o regăsim și în Biblie, acolo unde arhanghelul Mihail consideră că îngerii sunt manifestări ale luminii pure din Univers.

 

Comunicarea se realizează prin vibrații. Meditațiile pe care călugării lama le realizează se efectuează în condiții extreme, frig, fără apă, fără hrană, în locuri izolate.

Maeștrii lama au ajuns la performanța de a utiliza și controla capacitatea mentală ca pe o forță în lumea materială în care trăim. Pentru mulți dintre noi materialul înseamnă realitate, repere. Vom putea să trecem peste aceste bariere?”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/gandirea-o-proiectare-in-univers
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner