Mandala este o reprezentare simbolică a Universului vizibil şi invizibil

Distribuie!

“Mandala este o reprezentare simbolică a Universului vizibil şi invizibil. Este un instrument de accesare a unui anumit nivel de cunoaştere, pentru realizarea creşterii spirituale, pentru a ajunge la revelaţia Adevărului Existenţei, cu legile sale de guvernare.

Este, de obicei, un desen simetric, complex, construit în jurul unui punct central şi delimitat de un cerc în care se găsesc altele concentrice, simbolizând fazele iniţierii sau nivelurile de cunoaştere. Mandalele conţin şi simbolul conştiinţei terestre reprezentat prin forma pătrată. Punctul central, focarul simbolizează Sursa, Conştiinţa Supremă, Divinitatea.


În desen se mai regăsesc reprezentate polarităţile femeie-bărbat, ying-yang, +/-—… Cele cinci elemente fundamentale sunt reprezentate fiecare printr-o culoare. Sunt prezente şi culorile curcubeului corespunzătoare chakrelor. Mandalele pot fi temporare, folosite la ritualuri de iniţiere (acestea sunt de obicei distruse după închiderea ritualului) sau permanente executate pe pânză ori hârtie.

În reprezentările din lăcaşurile de cult religioase există nenumărate figuri geometrice folosite ca simboluri. De-a lungul timpului, omul a înţeles şi a folosit în beneficiul său influenţa care o au asupra vieţii sale aceste forme geometrice, pe care le-a numit sacre.”


Sursa: Romulus Popescu – https://jurnalul.ro/paranormal/forme-geometrice-sacre-560364.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...