Tuneluri megalitice, cu o vechime de peste 10.000 de ani, descoperite în Brazilia

Distribuie!

“Mai multe tuneluri megalitice, care însumează distanțe de sute de kilometri, au fost descoperite pe teritoriul Braziliei. Acestea au fost explorate de arheologi, iar concluziile sunt de-a dreptul fascinante.

Sute sau chiar mii de tuneluri au fost recent descoperite pe teritoriul Braziliei. Această descoperire a fost realizată de Theodor Frank, un geolog de la Universitatea din Rio, din pură întâmplare.


În timp ce geologul conducea mașina pe un drum, a zărit o gaură ciudată. Atunci a oprit mașina și a mers spre gaura în cauză. Și-a dat seama că este vorba despre un tunel misterios, care trebuie explorat.

La câteva zile după această întâmplare, o echipă de geologi a pornit în explorarea acelui tunel. Atunci și-au dat seama că este vorba despre mai multe galerii care comunică între ele.


În urma analizelor s-a stabilit că aceste tuneluri au fost realizate în urmă cu 10.000 de ani. Ele nu au fost săpate de om, ci de o specie de animal cu gheare foarte mari și ascuțite. S-a tras această concluzie pentru că pe zidurile tunelurilor există și în prezent urmele acestor gheare.

Despre ce animal să fie vorba și de ce a săpat tuneluri atât de mari și de lungi? Specialiștii nu au putut să ofere nicio explicație logică, motiv pentru care au căutat legendele despre aceste structuri misterioase.

Poveștile antice vorbesc despre niște animale de proporții colosale. care ar fi săpat aceste tuneluri pentru a se adăposti. Această explicație nu are nicio logică, pentru că un șarpe uriaș nu ar fi putut niciodată să aibă gheare sau un mușuroi de furnici nu putea să sape sute de kilometri de tunel.

Geologul Theodor Frank a declarat pentru Discovery că aceste tuneluri se află pe tot teritoriul Braziliei. Amerindienii nu au avut habar despre existența lor și nici nu ar fi avut uneltele necesare ca să sape asemenea structuri de-a dreptul megalitice. Nu se știe încă cine le-a creat și cu ce scop, dar este cert că se poate vorbi fie despre o specie dispărută sau poate de o civilizație umană despre care nimeni nu are încă habar.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/tuneluri-megalitice-cu-o-vechime-de-peste-10-000-de-ani-descoperite-in-brazilia
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...