Seva de mesteacăn, licoarea plină de vitamine și minerale, colectată direct din tulpină. Beneficiile sale pentru organism

Distribuie!

“Primavara este forfota in padurile din Apuseni. Localnicii pleaca in cautarea sevei de mesteacan. Cunoscuta pentru proprietatile sale deosebite, aceasta este colectata direct din tulpina arborelui.

Multi folosesc licoarea pentru detoxifiere. Seva a ajuns si in atentia specialistilor, care confirma ca este plina de vitamine si minerale.


Mestecenii din localitatea Vidra de Sus sunt plini in aceasta perioada de seva. E ca apa proaspata de izvor si astampara atat setea cat si curiozitatea turistilor.

Specialistii in fitoterapie vad seva ca pe un foarte bun tonic fizic si psihic, un adjuvant in bolile de rinichi, ficat si in reumatism. De asemenea, calmeaza leziunile produse de psoriazis si este recomandata in diferite diete impotriva obezitatii.


Alina Varadi, tehnician nutritionist: “Apa de mesteacan este un produs viu pentru ca are foarte multe enzime. In acest produs putem gasi toate elementele nutritive de care avem nevoie, multe vitamine si mineralele, toate, iar acest lucru este fantastic. Acest produs vine ca un balsam si ne ofera tot. Iar daca combinam cu polen crud este cea mai buna combinatie pentru astenia de primavara.”

Sunt si turisti care fac trasee speciale pentru colectarea lichidului. Seva de mesteacan incepe sa devina si la noi sursa unei afaceri profitabile dupa ce, in trecut, era importata si prelucrata in diferite soltii, din Canada, Statele Unite sau Rusia.

Seva de mesteacan este buna de baut imediat dupa recoltare cand este proaspata.”

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/social/seva-de-mesteacan-licoarea-plina-de-vitamine-si-minerale-colectata-direct-din-tulpina-beneficiile-sale-pentru-organism.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...