Mozaicul Antic, structura megalitică, veche de 200.000 de ani, care ar putea să rescrie istoria

Distribuie!

În 1969, o echipă de muncitori americani, a descoperit rămășițele unei structuri ciudate, cu o vechime de cel puțin 200.000 de ani. Această descoperire a fost una incredibilă și ar trebui să rescrie întreaga istorie a Terrei.

În ziua de 28 iunie, 1969, ziarul american The Oklahoman, publica un amplu reportaj despre o descoperire incredibilă. Aceasta a fost realizată de o echipă de muncitori și a fost numită Mozaicul Antic. Este vorba despre o podea de gresie, cu numeroase găuri ciudate în ea.


Arheologii s-au deplasat la locul descoperirii și în urma analizelor au stabilit că podeaua în cauză nu este o structură naturală și are o vechime de peste 200.000 de ani.

În urma expertizei, s-a stabilit că bucățile de gresie au fost plasa manual, după un model bine stabilit. Arheologii susțineau la vremea respectivă că această podea ar fi aparținut unei construcții megalitice și este posibil ca să fi aparținut unui nivel superior al clădirii respective.


Interesant este faptul că bucățile de gresie sunt așezate în așa fel încât imită forma unui diamant. Acest aspect i-a împins pe arheologi să susțină că podeaua nu a fost construită de către ființe inteligente. Dar ce civilizație inteligentă trăia pe teritoriul statului american Oklahoma în urmă cu peste 200.000 de ani? Conform datelor istorice actuale, niciuna!

Un alt aspect bizar, care a ridicat numeroase controverse, se referă la găurile, perfect rotunde, din această podea. Aceste găuri au o adâncime de câțiva metri și pereții interiori sunt îmbrăcați în granule de cuarț. De ce au fost făcute și cu ce scop? Nimeni nu a putut răspunde cu exactitate la aceste întrebări.

Un alt obiect interesant, descoperit în apropierea Mozaicului Antic, a fost un ciocan de piatră. Acesta avea dimensiuni considerabile, iar specialiștii au presupus că s-a folosit pentru crearea acestei podele.

Descoperirea a stârnit numeroase controverse la momentul acela. Au existat oameni de știință, care au refuzat să creadă că structura este una artificială. Ei au încercat să găsească argumente cu care să demonstreze că omul sau ființele inteligente nu au avut nicio legătură cu această descoperire.

Trist este faptul că această descoperire, precum multe altele similare, a fost dată uitării și nimeni nu a mai fost interesat să dezvolte subiectul, pentru ca mai apoi să găsească răspunsuri pertinente cu privire la istoria îndepărtată a planetei nostre.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/mozaicul-antic-structura-megalitica-veche-de-200-000-de-ani-care-ar-putea-sa-rescrie-istoria
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner