Războiul Aliaților împotriva naziștilor din Antarctica

Distribuie!

Al Treilea Reich și lumea ascunsă din Antarctica

„În anii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, dorința germanilor care pretindeau părți din Antarctica și doreau să aibă propria lor bază a devenit tot mai stranie. La acel moment, dovezi ale pretenției Germaniei la Antarctica printr-o singură lovitură militară părea cea mai bună opțiune.


Însuși Hitler era dornic să pună piciorul în Antarctica, iar o astfel de pretenție ar fi putut fi utilizată de propaganda Național Socialistă și mai departe fiind demonstrația unei noi Germanii superputernice, scrie efemeride.ro.

Pe de altă parte, din motive politice, trebuia evitată provocarea Aliaților. Germania nu era complet pregătită, la acel moment, pentru un viitor război. De fapt, s-a dezvoltat ideea unei expediții semicivile în cooperare cu compania aeriană națională germană Lufthansa.


Comanda pentru aceasta a fost acordată căpitanului care avea experiență polară, Alfred Ritscher, care a mai condus expediții la Polul Nord și a dovedit curaj și îndemânare în condiții critice. Nava a părăsit portul Hamburg în 17 decembrie 1938, îndreptându-se spre Antarctica pe o rută precisă și determinată și a atins gheața la 19 ianuarie 1939.

În următoarele săptămâni, în 15 zboruri ale avioanelor Passat și Boreas s-au acoperit cam 600000 km pătrați și s-au făcut mai mult de 1000 de fotografii ale zonei. Aproape o cincime din întreaga Antarctică era scanată astfel, demonstrându-se pentru prima dată și simultan pretenția că este teritoriu german. Pentru a întări această pretenție și în afară, cele două avioane au aruncat câteva mii de steaguri, poli metalici speciali cu însemnul zvastica. Întregul teritoriu era redenumit NEUSCHWABENLAND.

Germanii au descoperit vaste regiuni care erau în mod surprinzător zone fără gheață, cât și lacuri cu apă caldă și intrări în peșteri. O uriașă peșteră de gheață într-un ghețar a fost descoperită având o dimensiune de 30 de mile lângă un lac geotermal cu apă fierbinte dedesubt.

 

Au fost trimise diverse echipe științifice în zonă, inclusiv vânători de blănuri, colecționari și zoologi, specialiști de uzină, micologi, biologi marini, ornitologi. Numeroase divizii ale guvernului german au fost implicate în proiectul strict secret. După ce au fost strânse toate datele, echipe de construcții subterane veneau în nave cargo, nave militare de transport și submarine.

Navele cargo venind din Africa de Sud erau protejate de un submarin killer-gazdă și nave militare. Aceasta ar explica eforturile naziste intense în nordul și sudul Africii. Orice navă care doar se apropia de rutele de transport din Africa de Sud în Antarctica erau distruse de vasele germane U pentru a proteja secretul.”[1][2]

Războiul Aliaților împotriva naziștilor din Antarctica

“Noua Suabie este o zona a Antarcticii care are peste 600000 de kilometri patrati si care a fost revendicata de catre Germania nazista, din ianuarie 1939, pana in 8 mai 1945.

Baza Neumayer se afla in apropierea acestei zone si este o baza germana pentru cercetari stiintifice. Ea a fost creata in anul 1981. Pe timpul iernii ea functioneaza cu noua specialisti si are o pista de aterizare de 1000 de metri.

In 17 ianuarie 1938, vaporul german Schwaberland pleaca din Hamburg cu 33 de persoane la bord. Recunoasterea teritoriului Antarcticii incepe sa fie facuta de catre Germania. Cateva zile mai tarziu, doua avioane germane au aceeasi destinatie. Scopul este de a survola zona.

In urma acestor zboruri, pilotii au realizat peste 11000 de fotografii. Inainte sa paraseasca zona, echipajul vaporului a instalat o baza temporara si au arborat trei drapele naziste.

Americanii au sesizat ca in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, doua submarine ultra performante, U21 si U23, ale flotei naziste au disparut din apele oceanelor, fara sa fie distruse in cursul unui atac. Daca erau asa de performante de ce au fost retrase? Sau au fost trimise in zone mai putin cunoscute?

In 26 august 1945, dupa bombardamentele din Hiroshima si Nagasaki, SUA lanseaza operatiunea Highjump in Antarctica. Oficial, SUA au motivat aceasta operatiune ca fiind de cercetare stiintifica. Peste 5000 de oameni au participat, un submarin, un avion si 26 de vapoare. Prea multe forte si logistica pentru cercetarea stiintifica.

Facem precizarea ca razboiul se terminase in mai 1945. Cu toate acestea, in Antarctica a avut loc un adevarat razboi. Americanii au pierdut multe vieti, un avion a fost prabusit, iar submarinul bombardat.

Aflati in dificultate, americanii decid sa se retraga. Operatiunea Hughjump care s-a dorit a fi impunerea SUA ca suveran in Antarctica a fost un esec.

Cu cine s-au luptat americanii in Antarctica? Se cunoaste faptul ca, in anul 1938, germanii au construit in Antarctica baze secrete, unde nazistii s-au retras ca sa scape de pedepsele impuse de Tribunalul de la Nurenberg.

Un ofiter britanic a declarat intr-un interviu ca mai multi soldati britanici, printre care si el, au primit ordinul de a se deplasa in Insulele Falklands, dupa ce, oficial, razboiul se terminase.

Au efectuat antrenamente foarte grele, fara sa stie pentru ce sunt pregatiti. Dupa o luna, un superior i-a anuntat ca vor incepe razboiul secret.

Destinatia lor era baza secreta Maudheim, din Antarctica. Armata britanica capturase trei mari conducatori nazisti, Hess, Himmler si Donitz, care divulgasera multe din secretele nazistilor, potrivit efemeride.ro.

Marea Britanie era convinsa ca in Antarctica existau baze secrete naziste, unde se ascundeau alti capi nazisti. Britanicii chiar descoperisera un tunel, in care au trimis mai multi militari, din care numai doi s-au intors la suprafata.

Au contactat baza britanica prin radio si sustineau ca au fost nimiciti de oamenii polari. Practic era un razboi surd intre Marea Britanie, SUA si URSS. Cine va descoperi primul bazele secrete naziste?

Britanicii au pornit primii, pentru ca Antarctica se afla sub jurisdictia lor si se considerau stapanii acestui continent. Ajunsi la baza Maudheim, britanicii i-au intalnit pe cei doi supravietuitori, care asteptau sa fie salvati. Acestia i-au avertizat ca in tunelul din apropierea bazei sunt oameni polari, foarte agresivi si inarmati.

Supravietuitorii au pus in garda pe militari ca in interiorul tunelului este echipament de lupta si ca oamenii polari sunt creatia nazistilor. Din cei peste 50 de militari britanici, doar trei au scapat cu viata, in urma atacului care a urmat asupra lor, din interiorul tunelului.

Cartile de istorie nu vorbesc despre aceste evenimente. Cert este ca, atat britanicii, cat si americanii, in incercarea lor de a cucerii bazele secrete naziste au inregistrat mari pierderi de vieti umane.”[3][4]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/neuschwabenland-cele-mai-importante-secrete-naziste-cu-privire-la-lumea-ascunsa-din-antarctica
  2. https://www.realitatea.net/stiri/actual/lumea-ascunsa-din-antarctica-cele-mai-importante-secrete-naziste_5dcc91ce406af85273cce0ff
  3. http://www.efemeride.ro
  4. https://www.bzi.ro/razboiul-secret-din-antarctica-miza-bazele-secrete-naziste-780612
  5. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...