Orașul Tikal, Guatemala

Distribuie!

“Orasul Tikal a fost candva capitala Imperiului Mayas si un oras important din Lumea Noua (America). Uneori se spune ca a fost “in mod misterios” abandonat, ca si alte orase din Lumea Noua, dar cercetarile arata ca pamantul din zona nu mai suporta numarul mare si in crestere de oameni, resursele epuizandu-se. Astfel, la un moment dat, a fost abandonat, orasul fiind ulterior acoperit de jungla.

Cei care au locuit mai apoi in zona se pare ca stiau de existenta acestui oras, dar prima expeditie organizata a avut loc in 1848, cand au fost gasite oficial ruinele lui. Arheologii au descoperit piramide de pana la 70 de metri inaltime, palate, o stela monumentala si o arena pentru un joc mayas cu mingea.”[1]


SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inedit/orase-pierdute-mai-putin-cunoscute-galerie-foto-1120925
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...