Misterele din Munţii Buzăului

Distribuie!

“Zona este cea mai bogată din ţară în însemnări precreştine scrijelite în aşezări rupestre. Zeci de echipe de cercetători din Europa au venit să le studieze, dar nu au reuşit încă să desluşească mesajele transmise prin frescele şi scrierile de pe pereţi. Un reportaj de Antonia Ioniţă.

Ascunse printre desişuri de copaci şi arbuşti, la capătul unui urcuş greu, se află aceste stânci cu forme cioplite.


În triunghiul Aluniş – Nucu – Bozioru se crede că există energii divine. Aşa s-au născut legende pline de mistere.

Civilizaţii din Neoliticul târziu şi-au găsit în aceste păduri loc de odihnă şi rugăciune.


E greu să datezi cu exactitate semnele lăsate de strămoşii noştri. Scrijeliturile de pe pereţi şi firidele similare celor descoperite în Asia par să dateze dinaintea perioadei creştinismului.

O firidă săpată în peretele vestic seamănă cu un altar închinat lui Audius, episcop exilat de Împăratul Constantin al II-lea, în timp ce crucile malteze amintesc de secolele IV-VI după Hristos.

Alte 200 de simboluri sunt desenate pe pereţii grotei Fundul Peşterii. Cele mai multe reprezintă arme, ceea ce i-a făcut pe cercetători să creadă că aici au stat tineri luptători care erau iniţiaţi în arta războiului.

Fundul Peşterii este cea mai veche dintre toate cele săpate în Munţii Buzăului.

Peştera a fost închisă publicului după ce specialiştii au constatat că fragmente întregi din fresce au fost decupate şi furate. Printre imaginile dispărute este şi reprezentarea, foarte rară, a unei mâini.

Cercetători din Germania, Austria şi Elveţia au venit de multe ori în România pentru a studia cele aproape 30 de schituri, mănăstiri şi sihăstrii din Munţii Buzăului. Nu există încă datări clare şi niciun studiu complet cu privire la aceste aşezări.

Cert este că, înaintea creştinilor, în locurile acestea au trăit civilizaţii care se lasă cu greu descifrate.”[1]

SURSE

  1. http://stiri.tvr.ro/misterele-din-muntii-buzaului_49436.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...