Misterele Antarcticii: O lume ascunsă de ochii oamenilor

Distribuie!

“MISTERELE ANTARCTICII: O lume ascunsă de ochii oamenilor

Operațiunea Higjump numită oficial în engleză caThe United States Navy Antarctic Developments Program, 1946-1947, a fost o operațiune americană Antarcticaorganizată de amiralul Richard Byrd, și condusă de amiralul Richard H. Cruzen.


Acestă operațiune a fost lansată la 26 august 1946 și a durat până în 1947. A fost desfășurată o forță impresionantă: 5.000 de oameni, 13 nave și 26 de aeronave, fiind cea mai mare expediție antarctică din istorie. Misiunea principală a Operațiunii Highjump a fost de a stabili în Antarctica baza de cercetare Little America IV.

În 1946, secretarul american al Marinei, James Forrestal, a adunat o uriașă forță navală de amfibii pentru o expediție antarctică ce urma să dureze șase–opt luni. Pe lângă nava-amiral USS Mount Olympus și portavionul USS Philippine Sea, ea conținea treisprezece vase de suport ale Marinei, șase elicoptere, șase bărci zburătoare, două operatoare de hidroavion și cincisprezece alte avioane. Grupul a sosit în Marea Ross la 31 decembrie 1946, și a efectuat observații aeriene asupra unei zone întinsă cât jumătate din Statele Unite, cartografiind zece noi lanțuri muntoase. Zona principală acoperită a fost coasta de est a Antarcticii de la 150 de grade longitudine estică până la meridianul Greenwich.


Operațiunea Highjump este, de asemenea, asociată cu teoria pământului gol, ipoteza extraterestră și OZN--urile, OZN-urile și al Treilea Reich și cu baza nazistă Noua Șvabia, generând astfel numeroase teorii ale conspirației. Unele dintre aceste teorii sugerează că scopul expediției nu a fost unul științific, ci militar. Această teorie se bazează pe faptul că mai mult de jumătate dintre navele care au participat la această operațiune au fost parte a Marinei SUA și că regiunea în care a avut loc misiunea a fost revendicată anterior de către Germania nazistăl a 19 ianuarie 1939 în urma unei expediții germane.

Ultima calatorie a lui in Antarctica a fost in calitate de comandant al Deep Freeze între 1955 – 1956.

Documente legate de aceste expeditii, cat si jurnalele lui Byrd au fost depuse ulterior in analele universitatii din Ohio. Faptul că unul dintre jurnale lipsea, a generat o intreaga plasă de intrigi. Asta, si faptul că Byrd s-a referit la Antarctica drept „Pamantul Misterului Vesnic” si a notat:„As vrea să văd pământul dincolo de Polul Nord. Zona de dincolo de pol este centrul Marelui Necunoscut”. Aceste dovezi au fost mai mult decât suficiente pentru cei care au crezut in teorie (a pamantului gol).

Operatiunea Highjump, demarată de guvernul american în 1946, îl avea la bord si pe amiralul Byrd. Scopul declarat era acela de a explora zona Antarcticii din punct de vedere geografic, geologic, hidrografic, de a testa condițiile electromagnetice ale zonei, de a consolida suveranitatea Statelor Unite in zona și de a testa reacțiile corpului uman in conditii extreme. Misiunea a fost intrerupta brusc in luna februarie a anului 1947, cu șase luni mai devreme decât data prevazută initial, fără nicio explicație acceptabila.

Și ajungem astfel in zona Întrebarilor.

Chiar aȘa, dupa ce au ajuns atÂt de mulți și cu atâtea arme și bagaje acolo, de ce au plecat atat de repede?

Ce au văzut? Ce i-a speriat? I-a alungat cineva?

N-au voie să zică? Se pare ca secretarul american al Marinei, James Forrestal,a vrut să zică totusi ceva și a ajuns la nebuni. Apoi l-au ucis in 1949.

Adepții teoriei Pamantului gol spun că armada lui Byrd s-a luptat cu OZN uri. Adeptii teoriei Pamantului plat zic că expeditia a descoperit că … Pământul e plat.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/misterele-antarcticii-o-lume-ascunsa-de-ochii-oamenilor
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...