Invenție a armatei SUA: fasciculul care controlează mulțimile

Distribuie!

“Armata SUA a prezentat in fata jurnalistilor, la baza US Marine Corps Quantico, Virginia, din Statele Unite o ultima inventie: un fascicul de raze electromagnetice, care ar putea fi folosit pentru protejarea bazelor militare americane si pentru imprastierea multimii.

Arma inventata ii produce inamicului o “caldura insuportabila”, scrie Daily Mail.


Arma neletala, care poate fi montata pe un vehicul militar, este destinata in primul rand controlului multimii. Arma a fost testata pe mai mult de 11.000 de persoane si doar in doua cazuri ea a provocat arsuri de gradul doi.

Cand Sistemul Active Denial (ADS) este activat, se dezvolta un fascicul de raze electromagnetice, la o distanta de pana la un kilometru. Valurile de caldura produse creeaza un astfel de disconfort, incat raspunsul natural al multimii este sa fuga.


“Acesta este cel mai sigur sistem neletal, de care dispunem”, a spus colonelul Tracy Tafolla, din armata americana.

Oficiali din armata SUA si cercetatori au facut o demonstratrie a sistemului pentru mass-media, la baza US Marine Corps Quantico, Virginia din Statele Unite.

Cativa jurnalisti au facut testul de caldura, care se spune ca provoaca senzatia unui cuptor fierbinte. Colonelul Tafolla a spus ca sistemul s-a imbunatatit si este acum gata sa fie lansat, atunci cand va fi necesar.

 

Cercetatorii au stabilit ca sistemul nu provoaca probleme de sanatate. Potrivit oficialilor, Departamentul Apararii din Statele Unite a cheltuit 120 de milioane de dolari pentru realizarea armei.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inventii/inventie-socanta-a-armatei-sua-fasciculul-care-controleaza-multimile-video-1155618
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...