Intră în legătură cu propriul tău subconştient

Distribuie!

“Subconştientul nu numai că înmagazinează amintiri şi stări emoţionale, dar el este şi rezervorul creativităţii, intuiţiei şi ideilor care sunt, toate, intangibile. Intuiţia se manifestă brusc, îndreptându-ne într-o anumită direcţie. O idee ni se iveşte în minte pe când tundem iarba, într-o clipă, şi gata – găsim rezolvarea unei probleme care ne frământă de zile întregi. Subconştientul este acela care ne-a ajutat să o soluţionăm. Dacă se întâmplă să fii un artist, subconştientul tău acţionează în acelaşi fel: îţi furnizează ceea ce lumea numeşte “inspiraţie” – adică o idee creativă din care se naşte sau se desăvârşeşte viitoarea ta lucrare artistică.

Meseriile în care creativitatea deţine un rol preponderent favorizează accesul oamenilor la subconştientul lor într-o măsură mult mai mare decât cele mai numeroase activităţi numite “de birou”. In mediul acesta, creativitatea este mai degrabă un handicap, care ameninţă să răstoarne rutina şi să submineze autoritatea şefului – mai ales dacă omul cu idei face parte din rândul subordonaţilor!


Ideile bune nu se bucură întotdeauna de recunoaştere imediată sau de grabnică aplicare în practică şi cred că suntem destui care să ştim deja că, pentru fiecare asemenea idee bună, se găsesc cel puţin zece persoane care spun că “n-o să meargă”. Foarte adesea, flexibilitatea este înlocuită de rutină, ceea ce ne îngreunează enorm munca, şi viaţa în general, întrucât le îngrădeşte între nişte limite fixe şi le transformă într-o întreagă plictiseală.

In vremurile de azi, aportul şi realizările raţiunii (care, după cum ne amintim, nu reprezintă decât partea cea mai mică a capacităţii noastre mentale) sunt cu mult supraevaluate – exact pe cât sunt de flagrant subevaluate resursele subconştientului. În general, nu credem decât ceea ce vedem cu propriii noştri ochi sau ceea ce suntem în stare să atingem cu mâna. Nu considerăm că sunt reale decât lucrurile care se pot măsura şi care au alături tabele de cifre şi situaţii statistice ale datelor experimentale.


Creativitatea, intuiţia şi ideile

Creativitatea, intuiţia şi ideile par să ocupe un loc nu prea fruntaş (în afară de ocaziile în care s-au dovedit foarte rentabile) , pentru că rămân dificil de măsurat, aşa încât, din punct de ve dere oficial, ele nici măcar nu există . Şi totuşi, dacă stăm şi ne gândim, to t ce ve dem în jurul no stru a început prin a fi o simplă idee. Cuiva i s-a aprins un beculeţ, s-a născut o intuiţie din care a prins contur o afacere – şi iată cum a apărut întreprinderea sau firma la care lucrezi tu acum. Cineva a avut o idee şi s-a apucat să pună un motor la trăsură şi aşa se face că astăzi călătorim cu maşina şi aşa mai departe.

NOTĂ: Fiecare mare realizare a fost la început doar o idee. Gândeşte-te puţin: ce te-a făcut să cumperi cartea aceasta? Poate că ai văzut titlul sau ai remarcat coperta şi ţi-a venit ideea că aşa ţi-ai rezolva vreuna dintre problemele care te frământă? Probabil te-ai uitat în indexul de la sfârşitul cărţii ca să vezi dacă figurează acolo şi vreun aspect legat de ea şi apoi ai început să citeşti o jumătate de pagină, după ·care te-ai hotărât să cumperi cartea.

Ideile vin pe nepusă masă, ca din întâmplare – nu le poţi programa. Ele nu au nici o legătură cu voinţa. Cu cât te străduieşti mai mult să ai o idee nouă, cu atât mai greu reuşeşti. Cu cât încerci să-ţi impui voinţa asupra subconştientului, cu atât el îţi refuză accesul la banca lui de date. Ideile se ivesc atunci când întorci capul şi te uiţi în altă parte – când te gândeşti la cu totul altceva.In mod similar, intuiţia nu are nici ea nimic de-a face cu factorul voliţional.

Intuiţia se manifestă ca o forţă care te orientează .într-o anumită direcţie, aparent iraţională, dar care ulterior se dovedeşte a fi fost direcţia corectă. Subconştientul nu stă degeaba nici o clipă. Chiar dacă tu nu te mai gândeşti la problema care te preocupă, subconştientul continuă să o analizeze şi, în clipa când eşti suficient de relaxat pentru a asculta ce-ţi spune mica voce dinlăuntru, el îţi serveşte soluţia sub forma unei intuiţii sau a unei idei.

Acest lucru se poate petrece fie ziua, în stare de veghe, fie noaptea, în vis (chiar dacă, în acest caz, intuiţia sau ideea va apărea sub o anumită deghizare) . Prin vise eliminăm anxietăţile şi temerile acumulate în timpul zilei şi, astfel, eliberându-ne de ele, reuşim să ne odihnim. Dacă nu ar exista visele, aceste anxietăţi ne-ar împiedica să ne continuăm somnul (sau să adormim) şi să ne refacem rezervele de energie.

Pentru a putea profita c;le serviciile pe care ni le face devotatul subconştient, este necesar să învăţăm să luăm aminte la “mica voce” dinlăuntrul nostru. Este foarte important să ne controlăm demersul raţional. Dacă nu o facem, raţiunea se va înstăpâni cu totul peste noi şi ne va bloca accesul către subconştient. Dacă suntem în permanenţă îngrijoraţi şi ne lăsăm pradă “gândurilor negre”, devenim extrem de nereceptivi faţă de orice idee constructtva.

Dacă vrem să beneficiem de pe urma intuiţiei şi a ideilor creative, este nevoie să ne obişnuim să închidem parţial robinetul minţii conştiente – raţiunii – din noi. Uneori, facem acest lucru fără să ne dăm seama, în mod natural. Tu, cititorule, aminteşte-ţi de câte ori stai la birou şi te uiţi pe fereastră fără a privi însă atent nici trecătorii, nici altceva, fără a înregistra ceea ce se petrece în jurul tău, gândindu-te atât de intens la un lucru anume, încât parcă îl şi vezi  în faţa ochilor.

In aceste momente, ai trecut deja în starea de visare cu ochii deschişi, în care raţiunea este oarecum aţipită şi te lasă să hoinăreşti în voie prin sentimentele sau gândurile care vin, libere, să te viziteze. Eşti atât de cufundat în această stare de visare cu ochii deschişi, încât rămâi aproape nemişcat minute în şir – dar numai dacă nu te laşi dominat de griji, numai dacă nu eşti încordat. Indată ce relaxarea scade, începi să te mişti. Grijile te copleşesc din nou – ele reprezintă intervenţia raţiunii şi trebuie s-o ţii sub control dacă vrei să-ţi pui în valoare şi să-ţi foloseşti subconştientul.”[1]

SURSE

  1. https://detoatepentrutotisimaimult.blog/intra-in-legatura-cu-propriul-tau-subconstient/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...