În 1991, CIA supraveghea doi oameni de știință ruși care făceau experimente prin care încercau să obțină informații prin telepatie sau să miște obiecte doar cu puterea minții

Distribuie!

“CIA (Agenția Centrală de Informații) supraveghea, în 1991, doi oameni de știință ruși care făceau experimente prin care încercau să obțină informații prin telepatie sau să miște obiecte doar cu puterea minții, conform unui document recent declasificat din arhiva agenției americane de spionaj.

Documentul, citat de The Guardian, descrie tehnicile încercate de ruși și cum își perfecționau ei metodele.


Documentul a fost publicat de Black Vault, un site american privat care conţine cea mai mare arhivă de documente clasificate ale instituţiilor guvernamentale din SUA.

Nu este clar la ce a folosit documentul desecretizat, dar în el sunt detaliate cercetările bizare a doi oameni de știință ruși care făceau experimente paranormale în anii ’80.


Metode de concentrare a energiei psihice

Despre unul dintre ei, Konstantin Buteyko, documentul arată că „și-a perfecționat” tehnica făcând experimente în care așeza un voluntar în mijlocul unei încăperi care avea amplasate două oglinzi concave opuse, de o parte și de alta a camerei. Potrivit documentului, cercetătorii credeau că „oglinzile focalizează energia psihică”.

Un medic specialist „se concentra să transmită energie psihică unui pacient și, în același timp, să simtă pe cale empatică durerile pacientului”, în încercarea de a-i „transmite bioenergie” acestuia, care să-l ajute să controleze sau chiar să vindece diferite afecțiuni, de la astm la boli de inimă.

CIA a mai notat că institutul de cercetare la care lucra Buteyko a primit 450.000 de ruble pentru a cerceta efectul Agentului Portocaliu (Agent Orange), un ierbicid folosit ca armă chimică, asupra sistemului imunitar al omului. În 1987 și 1988, aproximativ 3.000 de pacienți au urmat un „tratament medical neconvențional” în cadrul institutului, inclusiv „folosirea de metode psihice”.

Imagini transmise prin telepatie

Un al doilea cercetător, Vlail Kaznacheev, a fost descris ca o „autoritate binecunoscută în tehnici extrasenzoriale”, care a condus experimente în care voluntarii „au încercat să transmită de la unul la altul imagini ale unor forme geometrice, pătrate sau cercuri”.

John Greenewald, fondatorul Black Vault, a scris că documentul i-a fost transmis în noiembrie 2020, după ce a făcut o cerere la Agenția de Informații a Departamentului Apărării să-i fie comunicate documente privind experimente de percepție extrasenzorială (ESP).

Unele documente au rămas clasificate

Inițial, i s-a răspuns că dosarele CIA privind acest fenomen erau clasificate, dar, după ce Greenewald a contestat decizia, agenția a declasificat unul dintre documente și l-a făcut public. Într-o scrisoare către Greenewald, CIA a menționat că unul dintre documentele despre ESP trebuie să rămână clasificat.

Experimentele de percepție extrasenzorială au fost obiectul fascinației și al cercetărilor atât în Rusia, cât și și în Statele Unite, însă dacă ele constituie un fenomen real sau nu este încă subiectul unei dezbateri vii în cercurile științifice, conform Digi24.ro.”[1]

SURSE

  1. https://newsweek.ro/actualitate/experimentele-paranormale-ale-rusilor-precum-miscarea-obiectelor-cu-puterea-mintii-spionate-de-cia
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner