Experimente făcute de SUA pe oameni

Distribuie!

Injectia cu plutoniu

Cand SUA au inregistrat performanta de a fi inventatorii bombelor atomice, oamenii de stiinta au vrut sa stie mai multe lucruri despre plutoniu. Testarea a inceput in 1945, pe victima unui accident rutier din Tennessee, pentru a vedea cat de repede poate corpul uman sa scape de substanta radioactiva. Acesta a fost primul experiment cu substante radioactive, testate pe un om, insa a mai urmat o serie de 400 de astfel de experimente


Gaz sarin pulverizat pe marinari

Amenintarile razboaielor chimice si biologice au determinat SUA sa porneasca “Proiectul 112”, care a durat din 1963, pana la inceputul anilor ’70. O parte a experimentelor a constat in pulverizarea navelor si a sute de marinari cu diversi agenti precum gaz sarin sau VX. Prin acestea se dorea testarea procedurilor de decontaminare. Pentagonul a facut publice detaliile asupra proiectului in 2002, iar Administratia Veteranilor a inceput studierea posibilelor efecte printre marinari.


Norul de iod radioactiv

Instalatia de la Hanford din statul american Washington a produs plutoniu pentru prima bomba nucleara si pentru cele doua bombe lansate de catre SUA, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, la Hiroshima si Nagasaki.

Dar tot aici s-a petrecut si un experiment mai putin cunoscut denumit “Green Run”, in anul 1949. Locuitorii din apropierea orasului Hanford au fost supusi unei contaminari radioactive cu iod. Scopul experimentului a fost acela de a afla cum se raspandeste norul radioactiv si cum ar putea fi detectate modele similare in URSS.

Testele armelor chimice asupra soldatilor americani

Aproape 20 de ani, de la inceputul anilor ’50 si pana la inceputul anilot ’70, colonelul James Ketchum a efectuat sute de experimente la Edgewood Arsenal in afara orasului Baltimore, Maryland. Experimentele s-au desfasurat conform programului MKULTRA al CIA-ului, celebru datorita faptului ca la el au lucrat opt oameni de stiinta germani, fosti nazisti. Substantele testate au fost halucinogene, precum LSD sau gaze. Niciunul dintre cei pe care s-au facut testari nu si-a dat acordul.

Teste pe triburile din Amazon

Atomic Energy Comission era o comisie care in anii ’60 finanta tot felul de experimente care mai de care mai ciudate si periculoase. Scopul acestora era acela de a afla cum afecteaza radioactivitatea populatia sau cum se poate raspandi o boala dupa izbucnirea unui razboi nuclear. Ei bine, cobai pentru toate aceste experimente a fost tribul indian Yanomami din Venezuela.

La un moment dat, in interiorul tribului s-a introdus un “vaccin” rujeolic, care a declansat o epidemie ce a dus la moartea a mii de membri ai tribului. Conducatorul experimentului, geneticianul James Neel, le-a ordonat angajatilor sai sa nu acorde niciun fel de asistenta medicala bolnavilor.

Arme chimice testate pe militarii americani

Mai bine de 20 de ani, din anii ’50 pana in anii ’70, colonelul James Ketchum a condus experimentele de la Edgewood Arsenal, langa Baltimore, Maryland. Mult timp, s-a crezut ca aceste proiecte erau de fapt un pretext pentru o operatiune CIA, avand in prim plan dezvoltarea armelor chimice, prin testarea lor pe soldatii americani, sanatosi.

Desi consecintele au fost devastatoare, colonelul Ketchum nu a fost pus sub acuzare.

Arme biologice testate pe orase din Statele Unite ale Americii

Multe orase din America au fost folosite pentru testarea unor substante chimice sau agenti biologici pentru examinarea tiparului de raspandire. Dintre multele teste efectuate cu sulfura de cadmiu, doua dintre acestea, efectuate in anii ’50 si ’60, au fost de-a dreptul iresponsabile.

Primul oras afectat a fost St. Louis, peste zonele defavorizate de aici find aruncate substante chimice. Cercetarile realizate in zona au aratat ca particulele radioactive au dus la nenumarate cazuri de cancer. Un experiment similar a avut loc in Tampa, Florida, in 1955, cand numarul afectiunilor grave s-a triplat fata de perioada de dinainte de experiment, 12 persoane fiind ucise in mod direct de experiment.

Experimente cu radiatii

In anii ’40, Atomic Energy Comission, in colaborare cu alte agentii guvernamentale, au realizat zeci de teste pe subiecti umani pentru a studia efectele radiatiilor asupra organismului. Detaliile acestor experimente socante au fost tinute secrete pana in 1993, atunci cand reporterul Eileen Welsome a inceput publicarea lor intr-o serie cu titlul “The Plutonium Experiment”.

Sursa: ziare.com

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner