Emoțiile și gândurile negative slăbesc energia organismului, influențează echilibrul intern, declanșând boli

„Supărările și boala
Recent, profesorii de la Universitatea Berkeley, California, au realizat un studiu inedit, având ca subiecți 15.000 de bolnavi de diverse afecțiuni. S-a dovedit că 90% dintre ei, în trecut, avuseseră parte de supărări mari, necazuri și probleme grave. La un moment dat, fuseseră profund răniți de cineva apropiat și nu puteau ierta sau uita. La finalul experimentului, savanții au ajuns la o concluzie uimitoare: supărările au declanșat procesul bolii.
„Sănătatea trupului e puternic legată de cea sufletească, de cele mai multe ori, predispoziția pentru o anumită boală fiind dată de propriul temperament, de modul de gândire, de caracterul omului. Emoțiile și gândurile negative slăbesc energia organismului, influențează echilibrul intern, declanșând boli”, susține profesorul Graham Fleming.
Studiile din ultimii ani asupra hipotalamusului, acea parte a creierului care are rol în reglarea superioară a funcțiilor vegetative ale organismului, au demonstrat ca mintea omului creează, practic, felul în care funcționează corpul. După părerea savantului, gândurile și emoțiile modifică celulele până la nivelul nucleului. „Aceste stări ne distrug în așa măsură celulele, încât, după un timp, nu-și mai pot îndeplini nici măcar funcțiile de bază”.
Pentru ca aceste emoții și stări negative să nu se scurgă prin sistemul nervos către organele interne, ele trebuie eliminate cumva. Deși metodele de eliberare a stresului prin țipăt, lovitul unei perne, al unui manechin sau al unui sac de box par la prima vedere ilare, totuși sunt eficiente, permițând creierului să se elibereze de tensiunile adunate și astfel să-și păstreze echilibrul.
Terapia prin râs reprezintă un alt mijloc de eliminare a tensiunilor fizice și psihice. Când omul râde, își schimbă starea interioară, iar universul percepe buna lui dispoziție, veselia și gândurile optimiste, atrăgând evenimente și situații pozitive.
Terapeutul american Norman Cousins este cel care, în 1964, folosind gândirea pozitivă și umorul, a reușit să trateze un pacient cu o boală articulară, la vremea aceea incurabilă. În timpul ședințelor de tratament, terapeutul îi dădea spre vizionare pacientului filme de comedie care să-i provoace râsul, cât mai îndelungat. După 30 de minute de râs, pacientul avea parte de două ore fără dureri. După mai multe luni de astfel de tratament, rezultatul a fost miraculos: boala a dispărut complet.”
Sursa: http://frumoasaverde.blogspot.com/2012/07/stapanirea-gandului-o-arma-cu-puteri.html
Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.