Emoțiile și gândurile nega­tive slăbesc energia orga­nismului, influențează echi­librul intern, declanșând boli

Distribuie!

„Supărările și boala

Recent, profesorii de la Universitatea Berkeley, Ca­lifornia, au realizat un studiu inedit, având ca subiecți 15.000 de bolnavi de diverse afecțiuni. S-a dovedit că 90% dintre ei, în trecut, avuseseră parte de supărări mari, necazuri și probleme grave. La un mo­ment dat, fuseseră profund răniți de cineva apropiat și nu puteau ierta sau uita. La finalul expe­ri­mentului, savanții au ajuns la o concluzie uimitoare: supărările au declanșat procesul bolii.

„Sănătatea tru­pului e puternic legată de cea sufletească, de cele mai multe ori, predispoziția pentru o anumită boală fiind dată de propriul temperament, de modul de gândire, de caracterul omului. Emoțiile și gândurile nega­tive slăbesc energia orga­nismului, influențează echi­librul intern, declanșând boli”, susține profesorul Gra­ham Fleming.

Studiile din ultimii ani asupra hipotalamusului, acea parte a creierului care are rol în reglarea supe­rioa­ră a funcțiilor vegetative ale organismului, au de­mons­trat ca mintea omului creează, practic, felul în care funcționează corpul. După părerea sa­vantului, gândurile și emoțiile modifică celulele până la nivelul nu­cle­ului. „Aceste stări ne distrug în așa măsură celulele, încât, după un timp, nu-și mai pot îndeplini nici măcar funcțiile de bază”.

Pentru ca aceste emoții și stări negative să nu se scurgă prin sis­temul nervos către organele inter­ne, ele trebuie eliminate cumva. Deși me­todele de eliberare a stre­sului prin țipăt, lovitul unei perne, al unui ma­nechin sau al unui sac de box par la prima ve­dere ila­re, totuși sunt eficiente, permițând creie­rului să se elibe­re­ze de tensiunile a­du­nate și astfel să-și păstreze echilibrul.

Terapia prin râs reprezintă un alt mijloc de elimi­nare a tensiunilor fizice și psihice. Când omul râde, își schim­bă starea interioară, iar universul per­cepe buna lui dispoziție, veselia și gândurile op­timiste, atrăgând evenimente și situații pozitive.

Terapeutul ame­rican Norman Cousins este cel care, în 1964, folosind gândirea pozitivă și umo­rul, a reușit să trateze un pacient cu o boală articulară, la vremea aceea incu­rabilă. În timpul ședințelor de trata­ment, terapeutul îi dădea spre vizio­nare pacientului filme de comedie care să-i provoace râsul, cât mai îndelungat. După 30 de minute de râs, pacientul avea parte de două ore fără dureri. După mai multe luni de astfel de tratament, rezultatul a fost miraculos: boala a dispărut complet.”

Sursa: http://frumoasaverde.blogspot.com/2012/07/stapanirea-gandului-o-arma-cu-puteri.html

Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...