Inteligența poate fi influenţată de aciditatea armonioasă ce există în creier

Distribuie!

“Caroline Rae de la Spitalul John Radcliffe, Oxford şi colaboratorii săi au găsit o corelaţie între IQ (coeficientul de inteligenţă) şi pH-ul de la nivelul scoarţei cerebrale. Conform concluziilor la care au ajuns cercetătorii englezi, cu cât pH-ul cerebral este mai mare, mai alcalin (deci aciditatea mai redusă), cu atât IQ-ul, gradul de inteligență este foarte probabil să fie mai mare.

Cercetătorii au măsurat valoarea pH-ului cerebral folosind o tehnică noninvazivă (spectroscopie de rezonanţă magnetică – MRS) la 42 de băieţi cu vârsta între 6 şi 13 ani. Subiecţii au completat un test consacrat de determinare a IQ-ului (Wechsler Intelligence Scale for Children). De-a lungul unui interval de pH cuprins între 6,99 şi 7,09, coeficientul de inteligenţă a crescut mai mult de 2 ori, de la 63 la 138.


Richard Lynn, profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord a declarat: „Mai mulţi cercetători au demonstrat că viteza transmiterii influxului nervos se poate corela cu inteligenţa. Deci, dacă valoarea pH-ului afectează viteza transmiterii nervoase, este posibil ca pH-ul să afecteze inteligența.” El a mai afirmat că diverşii factori alimentari care influenţează IQ-ul acţionează probabil şi prin modificarea pH-ului cerebral. (New Scientist, august 1996)

Concluziile acestor oameni de ştiinţă constituie de fapt o pledoarie pentru regimul vegetarian, despre care se ştie că are un efect de alcalinizare a fluidelor organismului, contrar acţiunii acidifiante a dietei care conţine carne.
Deveniţi vegetarieni şi aveţi şanse să vă sporiţi inteligența!”[1]


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8900
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...