• Fără categorie

Electricitatea din plante – bazata pe captarea electronilor din materia organica a plantei, in urma procesului de fotosinteza ! O companie olandeza dezvolta acest sistem !

Distribuie!

Mintile stralucite care au ca scop cercetarea si dezvoltarea diverselor metode a genera energie libera, nepoluanta, au atins inca un stadiu al dezvoltarii. Potrivit publicatiei Think Outside the Box, o companie olandeza, Plant-e[2], dezvolta un sistem bazat pe electrozi, care sa “extraga” energia electrica generata de plante in urma procesului de fotosinteza, fara ca planta sa aiba de suferit.

stire-5-aug-plante1

Mai multe aflam prezentand sursa proiectului:


“Un start-up olandez dezvoltă o modalitate de folosire a plantelor (vii) ca sursă continuă de energie curată. Ingredientele necesare, pe lângă plante, sunt o sursă de lumină, dioxid de carbon şi apă.

Compania se numeşte Plant-e şi arată lumii cât de uşor este să duci electricitate în regiuni izolate, fără acces la curent electric. Sistemul inventat de echipă funcţionează cel mai bine în zonele umede sau câmpuri de orez; totodată, nu are importanţă dacă apa folosită în proces este curată sau poluată. În acest fel, regiuni în care nu se mai poate cultiva din cauza poluării, spre exemplu, pot primi o nouă destinaţie economică – de sursă energetică.

În baza unor procese natural, electronii sunt „recoltaţi” din sol şi se produce electricitate chiar în timp ce plantele cresc. Teoria sistemului este simplă: când o plantă creează hrană prin fotosinteză, o mare cantitate din materia organică generată ajunge, prin rădăcini, în sol şi este consumată de micro-organisme din acesta.

Materia respectivă eliberează electroni, ca bio-produs al consumului respectiv. Prin plasarea unui electrod lângă rădăcină, devine uşor de recoltat această energie – altfel risipită – care ulterior este transformată în electricitate.

Plantele nu au deloc de suferit pe durata procesului: ele se dezvoltă normal în prezenţa electrozilor, dar, în acest fel, oferă energie zi şi noapte. Zonele izolate, în afara reţelelor de consum, pot folosi acest sistem – eventual combinat cu lampa pe sare – ca să aibă acces la energie curată şi constantă.

Tot în Olanda se testează, în prezent, prototipul unui acoperiş verde; dacă testele vor fi de succes, Plant-e speră să utilizeze sistemul pentru a capta o cantitate mare de energie, chiar cât să alimenteze o casă.”[1][2]

Video !

SURSE


1. http://totb.ro/o-companie-olandeza-dezvolta-un-sistem-ce-genereaza-electricitate-din-plante/

2. http://www.plant-e.com/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...