• Fără categorie

Lampa SALt – lampa care functioneaza cu apa sarata pe principiul celulei galvanice, care genereaza electricitate dintr-o reactie chimica intre apa sarata si electrozii aflati in interiorul lampii ! Lampa sta aprinsa tot timpul, timp de un an, dupa care electrozii trebuiesc inlocuiti !

Distribuie!

Lampa SALt (n.tr. SALt Lamp) este o inventie de exceptie a unei companii din Filipine, care vine in ajutorul gospodariilor din zonele unde nu exista electricitate, dar si pentru a inlocui metodele clasice unde se utilizeaza kerosenul, o substanta deosebit de inflamabila, in urma careia se pot produce adevarate tragedii.

Lampa luminoasa cu sare

Potrivit publicatiei Think Outside the Box, compania din Filipine va atrage multi cumparatori:


“SALt Lamp – lampa cu sare – este un dispozitiv simplu de iluminat care foloseşte o resursă existentă din abundenţă, care reduce riscul de incendii presupus de folosirea lumânărilor sau a altor dispozitive mai puţin sigure şi care, totodată, scade costurile iluminatului tradiţional.

Lampa a fost concepută de SALt (Sustainable Alternative Lighting), o companie din Filipine şi funcţionează ore în şir numai cu un pahar cu apă şi două linguriţe de sare. Ea ar putea fi folosită de milioane de gospodării din regiuni unde nu există electricitate. „În interiorul lămpii nu există materiale sau componente care să declanşeze incendii accidentale. Familiile care folosesc kerosen pentru lumină ar putea, astfel, să îşi schimbe opţiunea cu una mai sigură”, explică inventatorii corpului de iluminat.

Inginerul Lipa Aisa Mijena, de la Universitatea De La Salle, a creat lampa pe principiul celulei galvanice: electricitatea se obţine dintr-o reacţie chimică între apa sărată şi electrozi aflaţi în interiorul lămpii. Practic, lampa poate sta aprinsă non-stop noaptea întreagă, timp de un an, până când electrozii din interiorul său să necesite înlocuire. Ea poate fi o soluţie la îndemână pentru ţările insulare, spre exemplu, unde apar mereu catastrofe naturale şi asta duce la lipsa curentului. Cum dispozitivul funcţionează cu apă sărată, combustibilul va fi mereu la îndemână pe o insulă.

Echipa de inventatori are în lucru un model similar de lampă, care, însă, va putea fi folosit şi pentru încărcarea bateriei telefonului mobil. O idee foarte bună, mai ales în contextul situaţiilor de urgenţă!

Însă, pentru că există atât de multe gospodării în regiuni fără acces la electricitate, lămpile de acest tip au fost gândite pentru a fi preluate de organizaţii non-profit şi donate celor care au nevoie de o sursă de lumină. Abia apoi vor fi scoase pe piaţă şi comercializate.”[1]

Mai multe detalii, pe larg, aici, pe pagina oficiala a companiei -> http://www.facebook.com/salt.ph.

Pentru comenzi, vizitati site-ul oficial -> www.salt.ph.


SURSE

1. http://totb.ro/lampa-care-functioneaza-cu-apa-sarata/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...