Dacă examinăm textele antice, putem găsi un număr de referinţe despre călătoria în timp

„Dacă examinîm textele antice putem găsi un număr de referinţe despre călătoria în timp. În mitologia hindusă, există povestea Regelui Raivata Kakudmi care călătoreşte pentru a se întâlni cu creatorul, Brahma.
Deşi călătoria sa nu durează mult, când Kakudmi se reîntoarce, pe Pământ trecuseră deja 108 yuga, şi se crede că fiecare yuga reprezenta aproximativ 4 milioane de ani. Explicaţia pe care Brahma i-a dat-o lui Kakudmi este că timpul se scurge diferit la diferite nivele ale existenţei. În mod similar, avem referinţe în Koran despre peştera lui Al-Kahf.
Povestea face referire la un grup de tineri creştini, care au scăpat de persecuţie în anul 250 d.Cr. şi s-au retras, sub îndrumarea Domnului, într-o peşteră unde Domnul i-a adormit. Aceştia s-au trezit 309 ani mai târziu. Această poveste coincide, cu mici diferenţe, cu povestea creştină a celor şapte adormiţi.
O altă poveste vine din legenda japoneză a lui Urashima Taro. Se spune că Urashima Taro a vizitat palatul de sub apă al Zeului Dragon Ryujin. Acesta a stat acolo timp de trei zile, dar, când s-a întors, la suprafaţă trecuseră 300 de ani.
În textul buddhist Pali, se precizează că în Paradisul celor 30 de Devas (locul Zeilor) timpul trece într-un ritm diferit, astfel încât 100 de ani pe Pământ înseamnă o singură zi pentru aceştia. Iar referinţele din textele antice sunt multe mai multe.”[1]
SURSE
- https://epochtimes-romania.com/news/calatoria-in-timp-de-la-mitologie-antica-la-stiinta-moderna–219774
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.