Interacţiunile umane transcend spaţiul şi timpul

Distribuie!

“Să ne oprim acum asupra actului creator. O persoană, dotată cu motivaţie puternică şi o mare putere de concentrare, se focalizează asupra acţiunii sau problemei date. O altă persoană, de asemenea motivată şi concentrată, se focalizează asupra unei acţiuni de acelaşi tip. În aceste condiţii, similaritatea dintre stările celor doi indivizi favorizează fiecăruia accesul la procese cognitive şi emoţionale de aceeaşi natură, ceea ce permite un dialog subtil care poate avea remarcabile consecinţe creative.

Aceasta este mai mult decât o simplă conjunctură: dispunem acum de o dovadă semnificativă a interacţiunilor creier – creier.


Experimentele din Italia cu un sistem numit „brain holotester” – un encefalograf (EEG) capabil să măsoare nivelul sincronizării între emisfera stângă şi cea dreaptă a creierului – arată că în timpul unei meditaţii profunde, sincronizarea dintre emisferele cerebrale creşte considerabil.

În plus, experienţe cu doi subiecţi testaţi simultan indică faptul că în timpul acestor stări meditative profunde, undele cerebrale ale subiecţilor devin dublu sincronizate: stânga-dreapta şi de asemenea, persoană-persoană. Cum un astfel de tip de sincronizare apare în lipsă totală a comunicării obişnuite, aceasta dovedeşte că persoane aflate în stări modificate de conştiinţă, care meditează împreună, îşi influenţează procesele cerebrale.


Transferul de imagini şi de idei între persoane aflate în stare de meditaţie este într-adevăr un fenomen frecvent. Uneori, cei care meditează ajung în situaţii în care interacţionează în viziunile lor. Spaţiul şi timpul nu influenţează în nici un fel aceste fenomene.

Astfel, atunci când doi sau mai mulţi oameni sunt într.un proces de creaţie, având o stare de concentrare elevată, stările creierelor lor pot să se sincronizeze într-o mare măsură, cu alte cuvinte să intre în rezonanţă, fie că sunt sau nu apropiate fizic, chiar dacă se cunosc sau nu. Din punctul de vedere al proceselor fizice, procesele lor cerebrale sincronizate în final, permit astfel o formă mai specială de interacţiune. Aceasta poate să ia naştere fără ca persoana să fie conştientă de acest fapt.

 

Starea modificată de conştiinţă născută dintr-o concentrare intensă, dintr-o meditaţie, ne eliberează de adevăratele constrângeri, de limitări şi condiţionări greşite, iar aceasta permite receptarea acelor intuiţii care hrănesc şi inspiră persoana în procesele sale creatoare.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4214
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...