Cum ne influenţează ADN-ul gândurile şi emoţiile. Cea mai puternică stare care vindecă şi bolile fizice

Distribuie!

„Gândurile pe care le avem vor fi însoţite întotdeauna de emoţii, care, la rândul lor, vor influenţa corpul fizic. O persoană are 60.000 de gânduri în fiecare zi, din care 40.000 nu îi aparţin, iar foarte puţine din restul de 20.000 de gânduri rămase sunt pozitive.

Corpul fiecăruia dintre noi este compus din energie, gânduri, stări şi partea fizică. La baza structurii noastre stau gândurile, care pot fi pozitive sau negative, constructive sau distructive. ”Gândurile comandă creierul, care generează stările pe care le avem, iar acestea fac posibile manifestările”, explică psihologul Stelian Chivu.

Gândurile se formează la nivelul creierului prefrontal, care este asemeni unei biblioteci. Cu ajutorul neocortexului am posibilitatea să iau o anumită carte şi să o studiez, iar apoi să fac un plan. Prin creierul limbic începem să accesăm emoţiile cu privire la un gând sau altul, fiind trişti sau, dimpotrivă, bucuroşi, iar creierul reptilian transmite comanda corpului fizic.

Practic, creierul transmite glandelor endocrine o comandă, iar acestea produc neurotransmiţători constructivi (serotonină, dopamină, melatonină şi endorfine) sau distructivi (cortizol şi adrenalină).

Informaţiile pe care fiecare dintre noi le deţine la nivel de ADN pot fi moştenite de la părinţi şi înaintaşii lor sau dobândite. Creierul este practic un biocalculator. Orice gând generează o anumită cantitate de curent electric, fiind vorba de 0,0002 volţi pe celulă.

”Aşa se explică de ce persoanele care gândesc mai mult, mai intens, au minţi mai luminate. Fiecare celulă produce curent electric, dar şi un câmp magnetic. Există aparatură care permite măsurarea cantităţii şi a frecvenţei gândurilor. S-a constatat că gândurile au culoare, formă, greutate şi o anumită frecvenţă, deci o anumită rezonanţă”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Puterea cuvântului

O persoană are cam 60.000 de gânduri în fiecare zi, din care 40.000 nu îi aparţin, deci vin din exterior, iar din restul de 20.000 de gânduri rămase foarte puţine sunt pozitive. Gândurile sunt piatra de temelie a ceea ce fiecare dintre noi reprezintă ca oameni.

”Lucrurile sunt foarte simple. Ce gândeşti, atragi. La fel se întâmplă şi când afirmăm ceva pentru că vorbim de puterea cuvântului. Un cuvânt poate mângâia sau poate răni, poate lovi sau poate vindeca. Sunt cercetări ştiinţifice care arată că anumite cuvinte pot produce informarea constructivă sau distructivă până la nivel de ADN. Cuvântul este un program, o vibraţie, iar ADN-ul din fiecare celulă primeşte această rezonanţă”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să aleagă gândirea şi emoţiile pozitive, punând astfel capăt suferinţei printre care a trecut din cauza programărilor negative. Din exterior vor fi mereu numeroşi factori care ne vor condiţiona şi limita, însă dacă conştientizăm şi ne programăm în interior să ne depăşim condiţia, schimbarea se va produce cu siguranţă.

Suntem suma gândurilor şi emoţiilor proprii

”Am constatat că pacienţii pe care îi am şi care au o boală generată de gândurile negative, dacă îşi schimbă gândirea, se vindecă foarte uşor şi extrem de repede. Dacă nu se vindecă mental şi emoţional în primul rând, boala va somatiza la nivel fizic”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Creierul este electric, iar inima este magnetică. Câmpul magnetic al inimii este de 5.000 de ori mai mare decât cel generat de creier. Îmbinarea celor două câmpuri conduce la formarea unui câmp electromagnetic în organismul fiecăruia dintre noi, fără de care viaţa nu ar exista.

”Când sunt trăite emoţii pozitive, vom atrage lucruri pozitive în viaţa noastră. Şi reciproca este valabilă. Când sunt trăite emoţii distructive, vom atrage boala în organism. Sunt şapte categorii de emoţii: frica, bucuria, tristeţea, furia, dispreţul, dezgustul şi uimirea. Fiecare din aceste emoţii are o anumită frecvenţă, iar în vârful acestei piramide se află pacea, liniştea sufletească. Prin urmare, o inimă care bate în pace, în linişte, va genera un câmp magnetic uniform, constant, care va atrage şi gânduri de aceeaşi structură. Aşadar, cei care reuşesc să îşi controleze stările, vor reuşi să îşi managerieze foarte bine şi gândurile, iar pe cale de consecinţă vor face acelaşi lucru şi cu corpul fizic Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi reprezintă aproape în totalitate suma gândurilor şi emoţiilor proprii”, conchide psihoogul Stelian Chivu.”[1]

SURSE

  1. https://adevarul.ro/locale/galati/cum-influenteaza-adn-ulgandurile-emotiile-cea-mai-puternica-stare-vindeca-bolilefizice-1_5e1ddfb85163ec42711ba3f8/index.html
  2. Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...