Controlul minţii umane: tehnologii folosite pentru subjugarea maselor

Distribuie!

Ideea manipulării minţii umane a fost de secole o temă care a preocupat instituţiile puterii. Dar acum, cu metodele ştiinţifice existente care se dezvoltă rapid, precum şi, odată cu convergenţa mai multor tehnologii, controlul minţii şi al emoţiilor a devenit deja posibil. În prezent, cel mai semnificativ aspect este importanţa acestei probleme din punct de vedere socio-uman.

Au voie oamenii să interfereze cu gândurile şi emoţiile semenilor lor? Are cineva voie să controleze liberul arbitru al altcuiva? Fiecare dintre noi trebuie să răspundă la aceste întrebări, mai ales generaţia actuală care este cea mai în măsură a decide dacă aceste tehnologii ne vor înrobi sau ne vor elibera, propulsându-ne către cele mai înalte culmi ale potenţialului uman.


Informaţiile vehiculate în mass-media au făcut cunoscută publicului o nouă generaţie de arme, care interacţionează cu sistemul nostru energetic viu, ce este responsabil de susţinerea vieţii şi a proceselor mentale. Aceste arme noi nu au mai fost niciodată întâlnite în istoria omenirii1.

De zeci de ani, Statele Unite, fosta U.R.S.S., precum şi alte state importante au fost implicate în dezvoltarea unor sisteme noi, sofisticate, care să influenţeze sănătatea mentală şi fizică a oamenilor. Se dorea – şi cercetările s-au focalizat pe aceasta – descoperirea unor modalităţi de manipulare a comportamentului uman, care să vină în întâmpinarea intereselor politice, în contextul apărării naţionale şi al războiului. Interesantă în toate acestea este complexitatea dispozitivelor exterioare create, care pot altera chiar esenţa stării de umanitate.


Ideea care stă la baza acestor arme “care nu ucid” este de a determina ca inamicul sa-şi piardă capacitatea de a raţiona fără a-l ucide, pentru a-i lua ostateci, pentru a zadarnici orice formă de rezistenţă fără a-i răni (fizic), de preferat chiar fără să-şi dea seama. Toate tehnologiile de modificare a stărilor mentale pe cale electromagnetică sunt toate în această categorie, dar din moment ce nu sunt recunoscute oficial ele pot fi folosite oriunde şi oricând, după bunul plac al celor care hotărăsc acest lucru.

Legea universală are o forţă extraordinară şi anume că fiecare lucru din univers, cunoscut sau necunoscut îşi are originea într-o idee. Ideile creează realitatea. Ceea ce gândim, simţim se materializează sub formă subtilă numită formă-gând. Universul este plin de forme-gând care în totalitatea lor formează ceea ce se cheamă Univers informaţional, un fel de depozit al gândirii universale. Se spune că aceste forme gând nu mai pot fi distruse ci doar ecranate, modificate sau redirecţionate.

Acest univers informaţional este atemporal şi aspaţial şi informaţiile pot fi accesate instantaneu aşa cum şi transmiterea gândurilor este instantanee. Omul îşi creează mediul ambiant cu ajutorul gândurilor, de aceea trebuie acordată o mare atenţie curăţeniei gândurilor pentru a avea parte de acţiuni curate şi demne.

Fiecare gând are o anumită formă şi vibraţie de o anumită frecvenţă şi odată emis se propagă în univers pentru a ne aduce înapoi ceea ce am emis mai devreme sau mai târziu. De aceea este foarte important ce gândim, trăim, simţim deoarece numai astfel putem ridica frecvenţa vibraţiei gândurilor noastre, aceasta însemnând conform legii rezonanţei să avem acces la mai multă informaţie din conştiinţa universală şi astfel să începem procesul desăvârşirii noastre.

Printr-un stil de viaţă adecvat şi autocontrol al gândurilor, energiile care circulă prin noi vor fi tot mai pure, astfel că vom emite în jurul nostru energii pure care vor atrage spre noi evenimente, experienţe de viaţă pure şi perfecte. Astfel ne putem controla destinul.

Cercetările din ştiinţa neuronală contemporană sugerează existenţa unor algoritmi fundamentali prin care toate semnalele senzoriale sunt traduse într-un fel de cod specific creierului. Stimularea (sinteza) directă a acestor coduri în lobii temporali sau corticali, prin aplicarea modelelor electromagnetice, necesită nivele energetice care sunt deja prezente în mediul înconjurător: activitatea geomagnetică naturală a planetei şi reţelele de comunicaţie contemporană (radio, televiziune, telefonie mobilă, etc.). Astfel s-a evidenţiat posibilitatea accesului direct la creierul fiecărui om prin inducţia electromagnetică a algoritmilor biologici fundamentali.

Controlul mintii este un concept ce a evoluat în ultimii 100 de ani, prin studii secrete întreprinse în psihologie, parapsihologie, sociologie, antropologie, religie, economie, electronică, cibernetică – a devenit un concept complex iar metodele actuale de control sunt extrem de evoluate şi eficiente.

Împotriva atâtor studii şi cercetări ştiinţifice, totuşi controlul minţii are şi elemente deficitare, uneori multe din planurile oculte de control au eşuat în mod lamentabil. Se pare că până acum mintea umană nu a fost înţeleasă în totalitatea ei. Controlul mental poate fi focalizat pe o singură ţintă şi este un atac complex, extrem de bine organizat şi planificat sau focalizat pe un grup de oameni sau o naţiune întreagă (unde sunt utilizate metode cu efect în timp, utilizând foarte mult mass-media).

Metodele de control:

Utilizarea religiilor, curentelor spiritualiste, misticismului. Iar printre tendinţe şi ideile promovate: mesianismul, ideile apocaliptice despre sfârşitul lumii, martirismul, etc. este un domeniu extrem de sensibil, întrucât atacă partea cea mai ancestrală a subconştientului, utilizând credinţa ca suport de manipulare. Aceste metode de control sunt extrem de puternice.

Putem aminti aici cazul sectelor religioase, unde anumiţi lideri religioşi au putut „îndruma” adepţii la sinucideri colective. Recent s-a aflat că multe din sectele religioase americane au fost subiecte de experiment, în cadrul programului MKULTRA, închis oficial în 1972, însă a continuat neoficial de atunci sub numele de MK Search.

Aici CIA experimenta efectele controlului asupra minţii umane utilizând o metodă complexă, având la bază: hipnoza, LSD-ul şi cadrul religios. Mulţi din liderii religioşi au fost „creaţi” în laborator şi plantaţi în secte religioase. Aceşti lideri jucau rolul de sleeper (agent adormit sau potenţial).

Ei erau activaţi prin parolele de activare (cuvintele-cheie) “trigger” (trăgaci). Suicidul colectiv între 23 şi 25 martie 1997, 39 de membri ai unui grup de cult apocaliptic/OZN, numit Poarta Raiului, sau sinucis cu fenobarbital şi votcă, în Rancho Santa Fe, o suburbie a oraşului San Diego.

În 1966, sub umbrela CIA-eului, Anton Szandor LaVey (1930 – 1997), de origine maghiară, fost angajat în Departamentul de Poliţie din San Francisco, a fondat Biserica Satanică în Comunitatea maghiară din San Francisco. El a scris şi aşa zisa biblie satanică, întorcând pe dos cele 10 porunci din Biblia Creştină.

Utilizarea hipnozei. Este o metodă de control mental individual. Utilizează tehnicile hipnotice de programare a unui subiect. Se poate face în contact cu victima sau de la distanţă, fiind intitulată telehipnoză.

Utilizarea substanţelor halucinogene (a drogurilor). O metodă experimentată extrem de mult de CIA, în cadrul proiectului MKULTRA (MK Search). LSD-ul a fost cel mai experimentat drog folosit în experimentele de programare şi control mental. Drogurile ajuta la slăbirea conştientului victimei, rupându-l pe acesta de realitate. Drogurile creează un univers iluzoriu, pe care controlatorul îl poate construi în aşa măsură ca să îi servească scopurilor sale.

Iradierea mentală cu ajutorul unor mecanisme psihotronice, este poate cea mai secretă metodă de control mental. Se poate utiliza direcţional pe o singură ţintă sau colectiv, pe un grup întreg. Utilizează tehnologii psihotronice acustice (care emit sunete pe ultra-frecvenţe, sunete ce afectează activitatea normală a creierului, ducând la modificări comportamentale), altele bazate pe unde electromagnetice pe frecvenţe compatibile cu frecvenţele biocurenţilor creierului uman. Tehnologiile acestea au cunoscut o dezvoltare fantastică în timpul Războiului Rece. Actual sunt utilizaţi anumiţi sateliţi pentru realizarea unei iradieri mentale de mare acoperire, care susţin anumite idei „spiritualiste”.

Implanturi neuronale electronice. Supercomputerele de la National Security Agency (NSA) pot „vedea si auzi” ceea ce soldaţii trăiesc pe câmpul de luptă cu ajutorul unui sistem special de recepţie (remote monitoring system – RMS). În timpul războiului din Vietnam, au fost injectate soldaţilor implante care determinau modificarea cantităţii de adrenalină în sânge. Astronauţii americani au fost implantaţi cu microcipuri înainte de a fi trimişi în spaţiu, astfel încât gândurile şi emoţiile lor să poată fi urmărite şi înregistrate.

Un microcip de 5 micromilimetri (diametru unui fir de par este de 50 micromilimetri) plasat în nervul optic al unei persoane, „suge” impulsurile nervoase din acea zona a creierului responsabilă pentru miros, văz şi auz şi le trimite spre înregistrare unui computer. Odată recepţionate şi înregistrate, aceste impulsuri nervoase pot fi trimise înapoi spre creierul persoanei în cauză, via microcipul implantat.

Cu ajutorul unui RMS pot transmite mesaje electromagnetice (codate ca semnale) asupra sistemului nervos, cu consecinţa influenţării acestuia. Cu astfel de dispozitive RMS, persoanelor li se pot induce halucinaţii vizuale/auditive. Fiecare gând, reacţie, percepţie auditivă ori vizuală creează un potenţial neurologic în creier, iar câmpurile electromagnetice pot fi decodificate în gânduri, imagini, sunete.

184989_153611234696309_966200_n

Stimularea electromagnetică externă poate, aşadar, modifică lungimile de undă ale biocurenţilor emişi de creier, ori poate cauza crampe musculare extrem de dureroase în scop de tortură. Sistemul electronic al NSA este capabil să urmărească şi să prelucreze simultan milioane de date provenite de la astfel de oameni.

Creierul fiecăruia dintre noi are o frecvenţă de rezonanţă bioelectrică unică, exact cum fiecare dintre noi are amprente digitale unice. Odată detectată această frecvenţă, creierul poate fi în întregime „programat” cu ajutorul undelor de frecvenţă electromagnetică (EMF) transmise din afară, prin trimiterea unor semnale electromagnetice care sunt „traduse” ca imagini sau/şi sunete. Acesta este unul din principiile războiului psihotronic.

Spălarea creierului şi implantarea unui nou sistem de gândire.

Este poate cea mai vasta acţiune de control mental, utilizând mijloace vaste, de la televiziune, radio, ziare, până la internet, literatură şi răspândirea de zvonuri. Spălarea creierului implică „ştergerea” modului de gândire vechi şi impunerea unui nou sistem de valori. Este o acţiune de durată, planificată pe perioade mari de timp, în care modificările sunt extrem de mici, însă se fac în timp. Aceste tehnici utilizează învăţăturile psihologului rus Pavlov, învăţături devenite celebre legate de metodele de condiţionare ale minţii umane.

Utilizarea miturilor – mitizarea o metoda de manipulare colectiva, utilizând mai degrabă metode de dezinformare, intoxicare şi propagandă. Este o formă „curată” de manipulare. Un exemplu: mitul „Mesia”. Este un mit cu tentă religioasă. Controlul mental utilizând un mit se bazează pe profunditatea cu care acest mit este înrădăcinat în mintea victimei.

Plecat de la mitul „Mesia” putem „îndruma supranatural” victima să săvârşească lucruri pe care în mod normal nu le-ar face. În cadrul acestui exemplu, această măsură de control foloseşte ca acţiuni complementare: utilizarea vocilor sau viziuni „supranaturale”.

Atacul prin jocul hazardului (se utilizează întâmplări şi evenimente „create”, aparent întâmplător, fără nici o legătură, pentru a se sugera conexiuni ilogice, cu scop de înnebunire). Este o măsură de joc psihologic, caracteristică serviciilor secrete de spionaj. Este o acţiune complexă, deoarece necesită regizarea mai multor acţiuni/evenimente aparent întâmplătoare, în cursul cărora se doreşte sugerarea unei conexiuni ilogice, de ordin supranatural.

Un simplu exemplu, de manipulare semantică utilizat în lume este legat de evenimentele teroriste: 11 septembrie (New York), 11 martie (Madrid), 11 iulie (Bombay). Iată aşadar cum cineva se joacă cu acest număr 11. Iată aşadar cum se încearcă a introduce în subconştientul colectiv uman a unor astfel de sensuri semantice oculte. Astfel de jocuri ale hazardului introduc conexiunile ilogice în subconştient, nu în conştient, asigurând un bagaj informaţional uşor de manipulat apoi prin hipnoză, iradiere mentală sau psihotronică.

Controlul minţii este strâns legat de partea afectiv-emoţională a individului. Sensibilitatea acestuia asigură succesul majorităţii metodelor de control.

Înainte de a prezenta câteva din măsurile de contraatac la metodele de control, consider că este important să specific ceva: „Mintea e strâns legată de trup. Sănătatea psihică e influenţată de sănătatea fizică şi invers: sănătatea trupului alimentaţia, sportul şi lipsa oricărei boli, asigură un trup puternic şi sănătos.

Un trup sănătos, înseamnă şi o minte sănătoasă; întărirea personalităţii prin eliminarea defectelor şi complexelor; multe din manipulări utilizează ca suport defectele umane şi complexele”. Sfatul este eliminarea acestora: lipsa consumului de alcool, droguri; lipsa exacerbării tendinţelor sexuale; un sistem de concepţii realist. Ancorarea în realitate este foarte importanta. 90% din metodele de control şi manipulare mentală utilizează deconectarea subiectului de la realitate, prin crearea unui univers iluzoriu favorabil manipulatorului.

Gândirea este unul dintre cele mai puternice şi mai complexe arme spirituale. Îngrijirea ei este esenţială unei personalităţi puternice. Eliminarea unor sisteme închise de gândire sau dogmatice (de regulă sisteme filosofico-religioase). O atitudine activă este mult mai eficientă decât o atitudine meditativă. Atitudinea sănătoasă, rezervată, curioasă în întâlnirea unor evenimente paranormale.

Acestea au tendinţa de a „şoca” subiectul şi astfel să îl influenţeze extrem de uşor. Construirea unei atitudini constructive, ştiinţifice în a privi aceste fenomene ajută mult în contracararea metodelor de control. Eliminarea fricii. Este o măsură extrem de importantă, deoarece prin aceasta se introduc multe mesaje subliminale în subconştientul uman.

Mintea umană are sisteme de apărare. O structură mentală extrem de eficientă. Si totuşi metodele perverse utilizate sunt extrem de penetrante. Afectarea stabilităţii mentale, căci de asta este vorba, întrucât controlul minţii necesită implicit o instabilitate mentală, se face prin ruperea legăturii dintre creier şi realitate. În mod spectacular, mintea umană are un simţ al realităţii.

Introducerea unor scheme de gândire iluzorii, virtuale, false privind realitate poate provoca daune puternice în stabilitatea mintală.

Undele cerebrale. Manifestările electrice ale activităţii creierului sunt undele cerebrale. Acestea sunt particularizate în funcţie de amplitudinea undei, frecvenţa, pattern-ul specific. Aparatul care măsoară şi înregistrează aceste unde cerebrale este electroencefalograful.

Acesta are 16 electrozi de contact (care iau contact direct cu pielea capului) şi sunt sensibili la curenţii bioelectricici ai creierului. Aceşti electrozi sunt amplasaţi în toate părţile craniului, pentru a înregistra modificările din toţi lobii creierului (frontal, central, parietal, occipital, temporal).

Undele DELTA – (0,1 – 3,9 Hz): au cea mai mică frecvenţă dintre toate tiparele (beta, alfa, theta), dar cea mai mare amplitudine; unii au postulat că în starea în care predomină undele delta se poate “accesa” acel ,,inconştient colectiv” al lui Jung care e acelaşi la toţi oamenii (de exemplu frica e adânc înrădăcinată în inconştient şi e prezentă la toţi oamenii); undele delta caracterizează o stare de profundă uniune, pe de altă parte se poate păstra o anumita vigilenţă atâta timp cât mai persistă şi celelalte tipare; caracterizează somnul profund fără vise în care organismul se reface, au loc eliberări de neuro-transmiţători care accelerează sau inhibă anumite procese din organism; caracterizează o stare de meditaţie foarte adâncă în care după mult antrenament se poate păstra vigilenţa şi nu neapărat să fie prezent somnul adânc fără vise.

Undele THETA – (4 – 7,9 Hz): acesta este tiparul caracteristic somnului REM, stării hipnagogice; predominantă; undele lor theta sunt asociate cu o creativitate crescută, memorie, vindecare, experienţe integrative în care punem împreună piesele puzzle-lui informaţional care duce la experienţe tip “A-h” sau înţelegere “instant”; studii făcute pe meditatori Zen au arătat predominanţa undelor theta în timpul meditaţiei lor obişnuite; mulţi psihologi cred că starea caracterizată de ritmul theta este poarta către mintea inconştientă.

Undele ALFA – (8 – 12,9 Hz): caracterizează o stare de uşoară relaxare care se poate obţine închizând ochii şi relaxându-ne; undele alfa sunt asociate cu introspecţia; când undele cerebrale alfa sunt predominante, creierul produce o serie de substanţe chimice benefice, cu efect de calmare; capătul de sus al domeniului (12,9 Hz) descrie o stare “super-învăţare”, atunci când suntem foarte absorbiţi de citirea unei cărţi, de exemplu, e foarte probabil să predomine undele cerebrale alfa; capătul de jos al domeniului (8 Hz) este caracteristic unor stări precum cea de dinainte de somn – pre-somn – sau cea pe care o avem la trezire – pre-waking- drowsiness; undele alfa de jos mai sunt asociate cu o stare de pace şi mulţumire şi este tiparul predominant al stării de meditaţie obişnuite; dacă undele beta caracterizează răspunsul “luptă sau fugi”, undele alfa creează; răspunsul la relaxare, în care, în loc să reacţionăm exterior la un pericol, suntem “întorşi” către noi înşine, spre introspecţie, învăţare, relaxare, reînnoire.

Undele BETA – (13 – 100 Hz): caracterizează starea de veghe; au amplitudinea cea mai mică şi frecvenţa cea mai mare dintre toate celelalte tipare de unde cerebrale; deşi coexistă toate cele patru ritmuri cerebrale, în starea de veghe undele beta sunt predominante; undele beta sunt asociate cu aşa-numitul răspuns “luptă sau fugi” care apare în cazul unui pericol; undele beta “de sus” caracterizează stări de anxietate, nevroză, puternic simţământ de separaţie etc.

SURSE

  1. Gheorghe Coman – “Psihologia Cuantica”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner