Leacuri cu dovleac pentru problemele de sănătate

Distribuie!

“Leacuri cu dovleac pentru problemele de sanatate

Dovleacul este plin de betacaroten (vitamina A), ceea ce il face o leguma indispensabila in prevenirea cancerului, a bolilor de inima si a celor respiratorii. Iata cum actioneaza aceasta leguma portocalie.


Studii recente scot la iveala ca cei care au consumat cantitati importante de dovleac au prezentat un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer pulmonar, in comparatie cu cei care nu sunt mari admiratori ai acestei legume.
Dar dovleacul este o legume asa de versatila si poate fi pregatita sub diverse forme, incat nu ai cum sa nu o agreezi. Incearca placinta, supa crema, dovleacul copt sau crud si ras in salata, sucul de dovleac sau semintele sale hranitoare.
Continutul de vitamina A (ii da pigmentul portocaliu) protejeaza organismul de radicalii liberi, formand un scut impotriva agresiunilor factorilor nocivi din mediu. Efectul antioxidant al betacarotenului (transformat de organism in vitamina A, in functie de necesitatile sale) face din dovleac un aliat de temut impotriva tumorilor, in special al celor asociate cu afectiunile tractului respirator.
Daca esti fumatoare, consumul de dovleac te fereste de problemele pulmonare. Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de minerale, in special zinc, si de proteine, fiind, astfel, o leguma cu efect energizant, foarte importanta in alimentatia vegetarienilor.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/leacuri-cu-dovleac-pentru-problemele-de-sanatate-50452
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...