Ce este antraxul?

Distribuie!

“Antraxul este o bacterie sub forma de spori, rezistenta la caldura, lumina si dezinfectanti. In functie de locul pe care il afecteaza, exista doua tipuri de antrax: cutanat si pulmonar. Cel mai periculos este antraxul pulmonar, iar, odata inhalata, bacteria este letala in 95 la suta din cazuri.

Potrivit unui studiu facut public de Congresul American, nu sunt necesare decat 100 kg antrax si un avion de mici dimensiuni din care sa fie imprastiata bacteria deasupra unui oras, pentru a distruge intreaga populatie, dupa cum arata Science Jrank. Impotriva antraxului exista un antidot, dar este obligatoriu ca acesta sa fie administrat dupa primele simptome.”[1]


SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inedit/din-culisele-razboiului-biologic-antraxul-o-bacterie-cu-potential-distructiv-1078103
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...